Ameriški krofi iz pečice
Moja sinova obožujeta ameriške krofe. V trgovini se iz vitrin nasmihajo v vseh možnih barvnih kombinacijah. Zato sem se odločila, da jima doma pripravim malce bolj zdrave ameriške krofe, pečene v pečici.
Pripomočki za pripravo ameriških krofov:
- 2 posodi za mešanje
- žlica
- pekač za ameriške krofe
- dresirna vrečka ali vrečka za zamrzovanje
- posodica za topljenje čokolade
- čopič po želji
Sestavine za pripravo ameriških krofov (za 12 krofov):
- 75 g pirine moke
- 75 g gladke pšenične moke
- 1 žlička sode bikarbone
- 1/2 žličke cimeta
- 2 jajci
- 100 g sladkorja
- 1 vanili sladkor
- 0,6 dcl olja
- 120 g jogurta
Za preliv:
- čokolada (temna, mlečna ali bela)
- po želji barva za čokolado
- mrvice, obarvan sladkor ali druga dekoracija
Postopek priprave ameriških krofov:
V eni posodi zmešamo obe moki, sodo bikarbono ter cimet. V drugi posodi zmešamo jajca, oba sladkorja, jogurt in olje. Suho mešanico damo k mokri mešanici ter dobro premešamo in damo v dresirno vrečko. Če le-te nimate lahko uporabite tudi vrečko za zamrzovanje ali pa napolnite pekač kar z žličko. Pripravite si pekač. Sama uporabljam silikonski pekač, ki ga namažem s kapljico olja. Vrh dresirne vrečke odrežemo in napolnimo pekač z mešanico. Napolnimo dobro polovico, saj bodo krofi še narasli med peko. Pečemo v klasični pečici ogreti na 180 °C, približno 15 minut. Pečene ameriške krofe damo iz pekača in jih ohladimo. Medtem, ko se krofi ohlajajo, stopimo čokolado. Po želji lahko čokolado stopite nad soparo ali v mikrovalovni pečici. Če želite različne živobarvne prelive, belo čokolado obarvajte z jedilnimi barvami za čokolado. Krofe pomočite v stopljeno čokolado in posujte z dekoracijo po želji. V kolikor ne marate preveč čokolade na krofih, lahko krofe s čokolado premažete s čopičem, kot sem storila jaz.
Pa prijetno sladkanje.