Ameriški čokoladni krofi
Print Friendly, PDF & Email

Mehki čokoladni ameriški krofi so res mamlijvo dobri. Narejeni so hitro, ker pa ne vsebujejo nobenih jajc ali mlečnih izdelkov so primerni tudi za tiste, ki tega ne smejo. Krofe sem naredila za mojega 5 letnik, saj sem mu zdijo krofi podobni gumam od tovornjaka. Nad njimi je bil res navdušen. Naredila sva jih seveda skupaj.

Krofe lahko prelijete s temnim čokoladnim prelivom in jih posujete s kokosovo moko ali pa jih prelijete z belo čokolado. Lahko pa jih pojeste brez vsega. Pri nas jih je kar hitro zmanjkalo. 🙂

Pripomočki za ameriške čokoladne krofe:

  • poseben pekač za ameriške krofe

Sestavine za ameriške čokoladne krofe

Za 12 krofov:

  • 150 g pirine moke
  • 40 g pravega kakava
  • 7 žlic olivnega olja
  • 350 ml ovsenega napitka
  • 30 – 40 g sladkorja (jaz sem dala kokosov sladkor)
  • 20 g koruznega škroba
  • 10 g vinskega kamna
  • ščepec soli

Za čokoladni preliv:

  • 6 g rožičeve moke
  • 5 g kakava
  • 50 ml riževega napitka
  • 6 g kokosovega olja

Kako pripravimo ameriške čokoladne krofe:

V posodi najprej zmešamo vse suhe sestavine, ki jim nato med mešanjem dodajam mokre. Vse sestavine dobro zmešamo, da ni nobenih grudic.

Pekač namastim in nato prižgem pečico na 170 °C (ventilacija). Nato maso previdno vlijem v pekač, v vdolbinice za krofe, a ne čisto do vrha. Krofi se pečejo 10 – 15 minut. Jaz ugasnem pečico in krofe pustim še 5 minut v pečici.

Krofe lahko prelijete tudi z domačim čokoladnim prelivom, ki ga naredite tako, da vse sestavine za preliv enostavno zmešate skupaj. Kokosovo olje lahko pogrejte, da se stopi ali pa samo pogrejete rastlinski napitek in se bo olje samo stopilo. Čokoladni obliv pride zaradi rožičeve moke malo bolj zrnast (nas to ni motilo). Kdor pa želi pa lahko rožičevo moko spusti in uporabi za sladilo agavin sirup ali katero drugo sladilo. Lahko pa samo stopite navadno čokolado in jo prelijete po krofih.

Krofe lahko pomočite tudi v čokoladni namaz iz datljev in kakava .

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor