Veganski flancati
Print Friendly, PDF & Email

Veganski flancati so narejeni brez jajc in mleka živalskega izvora. So mehki in hrustljavi. V njih je poleg moke še kurkuma za izgled in limonina lupinica za okus. Lahko pa si dodate tudi kanček ruma.

veganski-flancati

Pripomočki za veganske flancate

  • posoda za mešanje
  • žlica in žlička
  • penovka
  • posoda za cvrtje flancatev
  • valjar
  • tehtnica
  • merilna žlička
  • nožek za rezanje
  • silikonska podloga za testo
  • posoda in nekaj papirnatih brisač za odcejanje olja
  • posoda za gretje ovsenega napitka

Sestavine za veganske flancate

(za 10-12 flancatev)

  • 120 g pirine moke (ali katere druge)
  • pest moke za razvaljanje
  • 100 ml toplega ovsenega napitka
  • 1 žlička suhega kvasa
  • 1/2 žličke limonine lupinice
  • 1/2 žličke kurkume v prahu
  • 1 žlica olja
  • sol
  • 1 žlička kokosovega sladkorja (lahko tudi več)
  • cca. 0,5 l olja za peko (jaz sem uporabila repičnega)

In še:

  • po želji rum
  • po želji sladkor v prahu – za posipanje

Kako pripravim veganske flancate

Najprej zmešam suhe sestavine.

veganski flancati

Dodam topel ovsen napitek, olivno olje ter vse skupaj zmešam z žlico. Testo postavim za pol ure na toplo, da vzhaja (jaz sem ga dala v ogreto pečico). Testo je po pol ure lepo vzhajalo.

veganski flancati 4

Preden začnem valjati testo, nalijem v posodo olje, da se segreje. Na silikonsko podlago posujem malo moke in testo razvaljam na približno 20×20 centimetrov. Iz njega izrežem 7×5 centimetrov dolge kvadratke. Na vsak kvadratek naredim 2 zarezi.

Ideja
Ko sem delala prvič flancate, so bili malo večji in tudi zato bolj mehki. Ti flancati pa bolj hrustajo, ker so tanjši. Tako da, če želite bolj mehke veganske flancate naj bo testo bolj debelo, če pa želite da so flancati bolj hrustljavi, pa naj bo testo tanjše.

veganski flancati 5

Veganske flancate sem nato ocvrla v olju. Na vsaki strani morajo biti lepo rjavo zapečeni oz. jaz sem jih pustila na eni strani 2- 3 minute ter jih obrnila in jih pekla še na drugi strani 2 minuti. S penovko sem jih jemala ven in jih položila v posodo, v katero sem prej dala par papirnatih brisač zato, da ne bodo flancati tako mastni oziroma, da se odcedijo olja.

veganski flancati 6

Veganske flancate lahko posujete tudi s sladkorjem v prahu.

veganski flancatiNaj bo pust sladkih ust tudi za vegane!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor