Najboljše miške z jogurtom
Najboljše miške z jogurtom so hitre in enostavne za pripravo. Najpogosteje jih pripravljamo v pustnem času, prijajo pa tudi ob drugih priložnostih.
Pripomočki za pripravo mišk z jogurtom:
- posoda za mešanje
- posoda za cvrtje
- 2 žlici
- krožnik
- penovka
- kuhinjske brisače
Sestavine za pripravo mišk z jogurtom:
- 1 jogurt
- 50 g vaniljev sladkorja (ali 50 g sladkorja in strok vanilije)
- 1 jajce
- 200 g moke (pšenične, polnozrnate ali pirine)
- 1 žlica ruma
- 0,5 pecilnega praška
- ščep soli
- naribana limonina lupinica
- sladkor v prahu za posutje
- olje za cvrtje
Priprava mišk z jogurtom:
V posodi z žlico dobro zmešamo moko, sladkor, pecilni prašek, sol, naribano limonino lupino, rum, jajce in jogurt.
V posodo za cvrtje vlijemo zadostno količino olja, vsaj nekaj centimetrov, tako da bodo miške lahko plavale. Olje segrejemo na temperaturo okoli 170-180°C. Z žlico zajemamo maso in jo polagamo v vroče olje. Pomagamo si z drugo žlico. Sama, dam slabo polovico žlice za eno miško.
Med peko miške obračamo s penovko, da se zapečejo iz vseh strani. Pečemo do zlato-rjave barve. Pečene miške s penovko preložimo na krožnik obložen s kuhinjskimi brisačami, da popivnajo odvečno maščobo.
Miške zložimo na krožnik in jih posujemo s sladkorjem v prahu. Po želji lahko namesto sladkorja v prahu, miške prelijemo s čokoladnim prelivom.
Prijetno sladkanje.