Mini jogurtove miške
Print Friendly, PDF & Email

Mini jogurtove miške so hitro pripravljeni sladki prigrizki, s katerimi lahko razveselimo zadnji hip napovedane goste. Potrebujemo le sestavine, ki jih imamo običajno doma. Preprost recept, ki se ga lahko loti vsak!

Mini jogurtove miške – pripomočki:

  • globoka ponev ali kozica
  • papirnate brisačke
  • penovka

Mini jogurtove miške – sestavine

Sestavine so za 40-45 mini mišk. Odvisno, kako velike boste delali.

  • 200 g bele gladke moke (del lahko nadomestimo npr. s pirino)
  • 35-40 g kristalnega sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 1 limonin ali rumov sladkor (po želji)
  • ščepec soli
  • pol žličke sode bikarbone (ali pecilnega praška)
  • 1 žlica nastrgane limonine lupinice
  • 1 lonček navadnega jogurta
  • 1 jajce
  • olje za cvrtje
  • sladkor v prahu za posip

Mini jogurtove miške – postopek:

V posodo damo najprej vse suhe sestavine: 200 g moke, 35-40 g kristalnega sladkorja, 1 vanilin sladkor, 1 limonin ali rumov sladkov (po okusu in želji), ščepec soli, pol čajne žličke sode bikarbone (lahko nadomestimo s pecilnim praškom) ter 1 velika žlica nastrgane limonine lupinice. Z žlico premešamo.

Nato dodamo še 1 lonček navadnega jogurta in 1 celo jajce.

Vse skupaj premešamo z robotom ali mikserjem, da dobimo maso, ki ni ne pregosta in ne pretekoča.

V kozici ali globoki ponvi segrejemo olje. Olja mora biti toliko, da bodo miške v njem lepo plavale. Medtem ko čakamo, da se olje segreje, pripravimo plitek krožnik in ga obložimo s papirnato brisačko. Pripravimo tudi penovko. Če je olje dovolj vroče, preverimo s pomočjo ročaja lesene kuhalnice, ki ga malce namočimo v olje in v kolikor se okrog njega delajo mehurčki, lahko začnemo s peko mini jogurtovih mišk. Z majhno žličko zajamemo maso in jo s pomočjo druge žličke ali prsta spustimo v vroče olje.

S penovko pomagamo miškam, da se vse obrnejo in spečejo na obeh straneh. Nekatere miške pa se obrnejo kar same.

Ko so lepe zlato rjave barve, jih s penovko poberemo iz olja, malce odcedimo in stresemo na papirnate brisačke, da popivnajo odvečno maščobo.

Mini miške potresemo s sladkorjem v prahu. Lahko pa po želji dodamo malo mletega cimeta ali kakava.

Prijetno sladkanje!

 

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.6]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor