Miške
Print Friendly, PDF & Email

Tokrat vam predstavljam recept za okusne in rahle miške – odlično pecivo za vse priložnosti. Miške so še posebej priljubljene v pustnem času, a jih kljub temu velikokrat jemo tudi čez leto; na plaži, doma za sladico ali včasih kar za večerjo, ali pa jih vzamemo na pot in jih razdelimo po celem avtobusu. Priprava je enostavna, sestavine pa lahko za še več mišk podvojite.

miske-4

Miške – pripomočki:

  • velika posoda
  • električni mešalnik
  • 2 žlici (ena čajna žlička in ena jedilna žlica)
  • lonec
  • krožnik
  • papirnate brisačke

Miške – sestavine: miske-1

  • 200 g moke
  • 2 jajci
  • 1 navaden ali vanilijev jogurt
  • 20 g sladkorja (10 g vanilijevega in 10 g navadnega)
  • pol pecilnega praška
  • 1 žlica ruma
  • ščepec soli
  • olje
  • sladkor v prahu za posip

Miške – postopek:

Vse zgoraj naštete sestavine razen olja zmešamo v posodi z električnim mešalnikom (moko prej presejemo). Po želji lahko v maso dodamo tudi rozine. Maso pustimo nekaj minut počivati.

miske-2

V lonec nalijemo dovolj olja, da bodo miške v njem plavale. Olje segrejemo, vendar naj vseeno ne bo prevroče, sicer bodo miške prehitro postale rjave. Čajno žličko pomočimo v olje in nato z njo dajemo kepice testa v lonec z oljem. Načeloma bo testo samo zlezlo v lonec, drugače pa si lahko pomagamo še z eno žlico. Miške bodo v loncu kaj kmalu dobile oranžnorumeno barvo. Obrnemo jih in ko so z obeh strani lepo oranžno obarvane, jih vzamemo ven. Polagamo jih na krožnik, na katerem je papirnata brisača, ki bo vpila odvečno olje. Postopek ponavljamo, dokler ne zmanjka testa.

miske-3

Na koncu miške posujemo s sladkorjem v prahu.

Lahko jih ponudimo še tople!

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 21 Povprečno: 4.6]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor