Odlični pustni krofi
Print Friendly, PDF & Email

Imate radi nekaj slastnega in okusnega, ki tekne ne glede na letni čas. Pred vami je recept za odlične pustne krofe po katerih pri nas pečemo že več kot deset let in vedno uspejo. Preizkusite ga 🙂

odlicni-pustni-krofi

Odlični pustni krofi – pripomočki:

  • večja skleda
  • kuhinjska tehtnica
  • kozica
  •  nož
  • jedilna žlica
  • ročni mešalec za gnetenje
  • manjša plastična skleda
  • kozarec za odmerjanje
  • prt
  • cvrtnik ali večji lonec

Odlični pustni krofi – sestavine

Za cca. 25 krofov:

  • 1 kg namenske bele gladke moke
  • 10 dag kvasa
  • 10 dag sladkorja
  • 7 dag margarine
  • 3 dl mleka
  • 4 debela jajca
  • 1 vaniljev sladkor
  • o,5 dl ruma

Za nadev:

  • marelična marmelada

Za cvrtje:

  •  2 l olja za cvrtje

Odlični pustni krofi – postopek:

Mleko z dvema žlicama sladkorja segrejemo, da je malo mlačno, odstavimo, dodamo kvas in žlico moke, premešamo ter pustimo, da vzhaja oz. da naraste.

odlicni-pustni-krofi

Nato v  skledi z električnim mešalnikom zgnetemo moko, jajce, sladkor, vaniljev sladkor, rum ter margarino in vzhajan kvasec.

odlicni-pustni-krofi

odlicni-pustni-krofi

Testo pokrijemo in pustimo, da vzhaja na toplem vsaj 30-40 minut. Za hitrejše vzhajanje postavimo skledo s testom kar v bližino radiatorja.

odlicni-pustni-krofi

odlicni-pustni-krofi

Ko je testo dovolj vzhajalo, oblikujemo kroglice.  Testo zajemamo z žlico, ki naj ne bo prevelika. Testo vrtimo med dlanmi, da dobimo lepe kroglice. Dlani si pred oblikovanjem pomokamo z moko.

odlicni-pustni-krofi

odlicni-pustni-krofi

Oblikovane kroglice polagamo na pomokan prt. Zgornjo plast obrnemo, da je na dnu prta, s prsti kroglice še malo sploščimo. Ko porabimo vso testo, kroglice pokrijemo, da še enkrat vzhajajo na toplem.

odlicni-pustni-krofi

Dobimo približno 25 kroglic.

odlicni-pustni-krofi

Krofe cvremo na vsaki strani 3 minute. Pečenost krofov preverimo z zobotrebcem. Vmes dobimo lep krancelj.

odlicni-pustni-krofi

Ocvrte krofe napolnimo z marmelado ter jih potresemo s sladkorjem v prahu.

odlicni-pustni-krofi

Prijetno sladkanje:)

Ocena:
Skupaj: 82 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor