Slani krhki flancati z lanenimi semeni
Print Friendly, PDF & Email

Slani krhki flancati z lanenimi semeni niso klasični pustni flancati. V bistvu nam teknejo prav skozi vse leto in so odlični spremljevalec na raznih kulinaričnih dogodkih. Odlično se podajo k narezku in kozarcu piva ali vina.

Slani krhki flancati z lanenimi semeni – pripomočki:

  • tehtnica
  • posoda za mešanje
  • vilica
  • nož
  • strojček za rezance
  • ponev
  • penovka

Slani krhki flancati z lanenimi semeni – sestavine:

  • 300 g gladke moke
  • 1 zvrhana žlička sv. masti
  • 2 celi jajci
  • 1 zvrhana žlica kisle smetane
  • 4 žlice belega vina
  • mala žlička soli
  • 2 žlici lanenih semen
  • maščoba za cvrtje

Slani krhki flancati z lanenimi semeni – postopek:

V posodo za mešanje vsujemo moko in na sredini naredimo jamico in dodamo sv. mast, jajci, kislo smetano, vino in sol.Z vilico premešamo jajca in primešamo že večina moke. Nato dodamo lanena semena in vse temeljito zgnetemo, da vmešamo vso moko. Če je testo presuho, dodamo še kakšno žlica vina ali radenske.Ko smo testo temeljito pregnetli (podobno kot testo za rezance), ga  oblikujemo v štruco, ovijemo v pvc folijo in pustimo, da pol ure počiva.Štruco testa razrežemo na 1 cm debele rezine.Kos testa s pomokani rokami rahlo sploščimo in zvaljamo na strojček za rezance. Valjamo bolj tanko, tako bodo slani flancati še posebej hrustljavi.Razvaljano testo razrežemo na trakove in jih v vroči maščobi zlato ocvremo. Če pečemo na indukciji, je na številki 6 od 10 ravno prav.Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor