Mini krofi z jabolki
Mini krofi z jabolki so nekakšna mešanica med krofi in miškami … So okusi, rahli in kar je najpomembnejše, hitro narejeni.
Mini krofi z jabolki – pripomočki:
- ponev
- žlica
- 2 večji skledi
- strgalo
- električni mešalnik
Mini krofi z jabolki – sestavine
Za mini krofe:
- 1 jajce
- 1 žlica sladkorja
- 1 jogurtov lonček navadnega jogurta
- 5 žlic olja
- 2 jogurtova lončka gladke moke
- pol vrečke pecilnega praška
- 2 žlici ruma
- 1 jabolko
Za cvrtje:
- olje
Za posip:
- 40 g sladkorja v prahu (v mojem primeru kokosova moka)
Mini krofi z jabolki – postopek:
Jajce, sladkor, jogurt in olje zmešamo. Dodamo še moko, pomešano s pecilnim praškom, cimet in rum.
Na koncu dodamo še naribano jabolko za sočnost.
Vse sestavine dobro premešamo z električnem mešalnikom. Testo pustimo počivati 20 minut ali več.
V ponev vlijemo olje za cvrtje. Ko je le to dovolj vroče, vanj pomočimo žličko ter z njo zajemamo testo. Pazimo na pravilno temperaturo olja (ko vanj pomočimo žlico se morajo okoli nje narediti majhni mehurčki), da se potem lepo zapečejo, se pravi, ne smejo biti zažagani oz. preveč črni, prav tako pa ne napiti z oljem. Ko se mini krofki z jabolki na obeh straneh lepo zapečejo, jih odlagamo na papirnati prtiček, ki vpije odvečno olje.
Pred serviranjem jih potresemo s sladkorjem v prahu. Jaz sem malo improvizirala, ker ga nisem imela pri roki, in sem jih posula kar z kokosovo moko.
Dober tek!