Slastne skutine miške
Print Friendly, PDF & Email

Slastne skutine miške so odličen posladek, še posebej takrat, ko nam zadišijo krofi, pa za pripravo le-teh nimamo časa. Posebnost skutinih mišk je ta, da skuta, ki je ena od sestavin, testo naredi voljno in okusnejše, zato se skutine miške razlikujejo od klasično pripravljenih mišk po tem, da so boljšega okusa. Za pripravo slastnih skutinih mišk ne potrebujemo niti veliko časa, niti posebnih kuharskih izkušenj, zato zavihajmo rokave in se lotimo dela, da bo v kuhinji kmalu zadišalo.

Skutine miške – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Skutine miške – sestavine:

  • 4 jajca
  • 230 g kristalnega sladkorja
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja (13 g)
  • nastrgana lupinica 1/2 limone
  • 450 g pasirane skute (po možnosti domača skuta)
  • 400 g bele mehke moke
  • 1 zavojček pecilnega praška (13 g)
  • ščepec soli

Za cvrtje:

  • cca. 1 l olja za cvrtje

In še:

  • sladkor v prahu za posip

Slastne skutine miške – postopek

V posodi penasto zmešamo jajca, sladkor, vanilijev sladkor in limonino lupinico. Nato v maso vmešamo skuto.

 Nadalje v maso postopoma vmešamo moko, v katero smo predhodno dodali pecilni prašek. Mešamo tako dolgo, da dobimo lepljivo testo. Testo pustimo počivati na toplem od 10 do 15 minut.

V ponev vlijemo olje in ga segrevamo na zmerni temperaturi do vročega. Olje ima primerno temperaturo za cvrtje takrat, ko se okoli lesene žlice, katero smo potisnili v olje, delajo mehurčki. Nato s pomočjo dveh žlic oblikujemo kroglice in jih polagamo v olje.

Miške cvremo najprej po eni strani in nato po drugi strani toliko časa, da se po celotni površini lepo svetlo rjavo obarvajo. Pri zmerni temperaturi je za to potrebno približno 5 do 6 minut. Ocvrte miške polagamo na papirnato podlago, da popivna odvečno olje.

Slastne skutine miške lahko postrežemo brez posipa ali pa jih posujemo s sladkorjem v prahu, kateremu za lepšo aromo, po želji dodamo tudi cimet v prahu. Odlične pa so tudi z marmelado ali Nutello.

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.2]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor