Kvašene miške brez jajc
Print Friendly, PDF & Email

Kvašene miške brez jajc so rahle, okusne in dišeče za povrh pa še hitro pripravljene in pečene. Ocvrte miške, frittole ali uštipci so pecivo, ki ga že stoletje pripravljajo gospodinje. Tako pripravljene miške lahko uživajo tudi osebe, ki ne smejo uživati jajc. Pripravimo jih za sladico ob čaju, kavi ali pa za sladico pri kosilu.

Pripomočki za miške kvašene brez jajc:

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za miške kvašene brez jajc

Za šest oseb:

  • 400 g pšenične moke tip 500
  • pol žličke soli
  • 30 g kristalnega sladkorja
  • naribana lupinica ene limone
  • 7 g suhega kvasa
  • 500 ml vode
  • 1 l olja za cvrtje
  • 4 žlice sladkorja v prahu

Priprava kvašenih mišk brez jajc

V skledo presejemo moko, da se prezrači in se grudice zdrobijo, dodamo sol in premešamo, nato dodamo kristalni sladkor, naribano limonino lupinico, suhi kvas.

Dodamo še mlačno vodo.

Vse sestavine dobro umešamo, da postane masa brez grudic, skledo z maso prekrijemo s kuhinjskem prtičkom in pustimo maso vzhajati 30 minut.

Olje nalijemo v kozico in ga segrejemo na 150 °C, brez termometra lahko ugotovimo, da je olje dovolj vroče, ko damo malo mase v olje in se ta zapeni. Ko je olje dovolj vroče z žlico polagamo miške v vroče olje, ko se na spodnji strani zapečejo jih obrnemo, da se zapečejo še na drugi strani, potem jih poberemo iz olja in naložimo na papirnate prtičke, da prtički popivnajo olje in miške niso mastne.

Pripravimo si sladkor v prahu in potresemo miške s sladkorjem, pa dober tek.

Ocvrte miške, frittole ali uštipci so pecivo, ki ga že stoletje pripravljajo gospodinje. Lučka Glaser

Ideje, kaj lahko ponudimo za kosilo, ko imamo za sladico ocvrte miške:

Priporočam vam, da si zraven mišk skuhate čaj, ki ga naberete v svojem okolju, ga posušite in pripravite sami.

Kliknite na povezavo, kjer sem napisala navodila in seznam različnih čajev: Čaj iz kapucinke.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor