Telečji zrezki v naravni omaki
Print Friendly, PDF & Email

Telečji zrezki v naravni omaki so okusni z mehkim telečjim mesom, omaka pa kremasta z nežnim okusom po sestavinah, ki smo jih z občutkom dodali omaki, da vse sestavine samo poudarijo naraven okus telečjega mesa, priprava je preprosta in hitra.

Zaradi nežnega okusa omake, sem vam pripravila tudi različne ideje, ki so v spodnjem delu recepta, kaj lahko pripravimo zraven telečjih zrezkov v naravni omaki.


Telečji zrezki v naravni omaki

Pripomočki za pripravo  telečjih zrezkov v naravni omaki

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za telečje zrezke v naravni omaki

Za 4 osebe:

Priprava telečjih zrezkov v naravni omaki

Pripravimo kuhinjsko desko, pvc folijo ali vrečko in tolkač za mehčanje mesa, telečji zrezek položimo na desko, čez zrezek položimo pvc folijo in s tolkačem rahlo udarjamo po telečjem zrezku, da se velikost malo poveča, nato zrezek obrnemo, pokrijemo s pvc folijo in potolčemo še po drugi strani. Če so zrezki veliki, jih je dobro prerezati na pol ali celo na tri dele, da so v velikosti dlani.

Telečji zrezki v naravni omaki Potolčene in narezane zrezke po eni strani povaljamo v moki in jih damo v srednje vroče olje, ki smo ga segreli v posodi, z ne pomokano stranjo navzdol in jih zapečemo.Telečji zrezki v naravni omaki

Ko so telečji zrezki zapečeni z ene strani, jih obrnemo in zapečemo še na drugi strani, z obeh strani zapečene telečje zrezke naložimo na krožnik in opisani postopek ponavljamo, da popečemo vse zrezke.Telečji zrezki v naravni omaki

V kozico, v kateri smo pekli telečje zrezke, dodamo česen, ga premešamo, da česen lepo zadiši to je 1 – 2 minute, nato dodamo moko, ki je ostala od pomokanja mesa in suho jušno zelenjavo.Telečji zrezki v naravni omaki

Vse sestavine dobro premešamo, nato zalijemo z vodo in med mešanjem omako zavremo, da se grudice zdrobijo in mešamo po dnu kozice, da se sestavine iz dna stopijo med omako. Ko je omaka pripravljena, da je kremasta, ji dodamo še maslo in solimo po našem okusu in med mešanjem omako kuhamo še 2-3minute.Telečji zrezki v naravni omaki

Ko je omaka pripravljena, ji dodamo telečje zrezke, da lepo umirjeno vrejo še 10 – 15 minut in telečji zrezki v naravni omaki so pripravljeni, da jih postrežemo.Telečji zrezki v naravni omaki

Telečje zrezke v naravni omaki ponudimo še vroče, zraven pa lahko ponudimo priloge, ki so bolj nežnega okusa, da poudarimo okus telečjih zrezkov v naravni omaki, zato sem vam pripravila 11 receptov za lažje ideje:

Telečji zrezki v naravni omaki

Telečje zrezke lahko pripravimo na veliko različnih načinov, a meni so najokusnejši telečji zrezki v naravni omaki. Lučka Glaser

Pripravila sem vam še različne zelenjavne juhe, ki jih lahko pripravimo za toplo predjed:

In še hitro pripravljene okusne juhe:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor