Kremna bučna juha s kamutom
Kremna bučna juha je vedno dobrodošla okusna topla predjed, ali samostojni obrok za večerjo, malico, saj smo po njej prijetno siti. Juha je slano-sladka in obogatena z jušno zelenjavo in kamutom, ki je malo hrustljav in nam daje dodatni občutek sitosti. Za pripravo kremne bučne juhe lahko uporabite vse jedilne buče in bučke.
Bučna kremna juha s kamutom – pripomočki
- lonec s pokrovko za kuhanje kamuta
- kozica s pokrovko
- deska za rezanje
- nož
- kuhalnica
- žlica
- kavna žlička
- palični mešalnik
Bučna kremna juha s kamutom – sestavine
Za 4 osebe
- 300 g buče
- 2 žlici olja
- 30 g čebule
- 2 stroka česna
- 1 l vode
- 1 žlička jušne zelenjave
- sol
- ingver po okusu
- muškatni orešček
- poper po želji
- drobnjak ali peteršilj
Bučna kremna juha s kamutom – navodilo za pripravo
Bučo (če ima mehko lupino, je ne lupimo, saj se lupina v juhi kar izgubi) narežemo na manjše kocke. Čebulo olupimo in na drobno narežemo, v kozico damo olje in na njem prepražimo čebulo, da postekleni, potem dodamo česen in pomešamo, da zadiši po česnu.
Takoj dodamo na kocke narezano bučo in premešamo, da se malo popraži potem zalijemo z vodo, dodamo še jušno zelenjavo, muškatni orešček in poper, pokrijemo, da zavre.
Ko vse sestavine na zmerni temperaturi vrejo 10 – 12 minut so kuhane. Kozico odstavimo in sestavine s paličnim mešalnikom dobro premešamo, dodamo še sol po okusu in ingver v prahu ali svežega, ki ga drobno nastrgamo. Pustimo, da prevre in juha je pripravljena.
Na krožniku šele dodamo dodamo kuhan kamut (za pripravo kamuta si poglejte postopek tu) in sveže narezan drobnjak ali peteršilj – kar vam je ljubše.
Dober tek vam želim, Lučka Glaser.