Juha iz posušenih jurčkov
Print Friendly, PDF & Email

Juha iz posušenih jurčkov je zelo okusna in zapeljiva z nezgrešljivo aromo po jurčkih, saj jurčki spadajo med najbolj iskane gobe, tako med strastnimi nabiralci, kot nedeljskimi izletniki. Pravilno posušeni jurčki dajejo še močnejšo aromo kot sveži in zato imajo jedi, v katerih jih uporabimo, močno aromo in okus.

Poznano je, da jurčki niso samo lepi, dišeči in okusni, vsebujejo tudi veliko selena, B3 in D vitamina, ki so koristni za naše telo.

Juha iz posušenih jurčkov

Pripomočki za kuhanje juhe iz posušenih jurčkov

  • kavni mlinček ali sekljalnik

Sestavine za kuhanje juhe iz posušenih jurčkov

Za štiri osebe:

Postopek kuhanja juhe iz posušenih jurčkov

Posušene jurčke, ki smo jih poleti in jeseni z veseljem nabirali in sušili odtehtamo in s pomočjo kavnega mlinčka ali sekljalnika suhe jurčke zmeljemo v prah, ali pa jih ročno zdrobimo na manjše koščke.

Juha iz posušenih jurčkov

V lonec damo maslo, na drobno narezano čebulo, česen, timijan in jušno začimbo, na zmernem ognju med stalnim mešanjem pražimo toliko časa, da po kuhinji prijetno zadiši.

Juha iz posušenih jurčkov

Nato počasi dolijemo toplo vodo, premešamo in, ko voda zavre, dodamo zmlete ali zdrobljene suhe jurčke, posolimo in vse skupaj premešamo, lonec pokrijemo in na lahkem ognju kuhamo 10 minut.

Juha iz posušenih jurčkov

Ko je juha kuhana, dodamo kislo smetano in jo z metlico premešamo, da se kisla smetana razpusti.

Juha iz posušenih jurčkov

Juho iz suhih jurčkov postrežemo še vročo v skodelici, zraven pa lahko ponudimo doma pečen kruh.

Juha iz posušenih jurčkov

Poleti in jeseni prosti čas izkoristite tudi za nabiranje gob in tako bo zima še lepša in tudi krajša. Lučka Glaser

Zraven juhe iz suhih jurčkov pa ponudimo okusen domač kruh:

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.3]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor