Paradižnikova juha z bučko in ribano kašo
Print Friendly, PDF & Email

Paradižnikova juha z bučko in ribano kašo je kremasta, sladko kislega prijetnega okusa. Sestavljena je iz kvalitetnih sestavin, da nas nasiti za malico, večerjo ali da imamo toplo predjed za kosilo. Poskusite, skuhajte to paradižnikovo juho z bučkami in videli boste, kako okusna je.

Pripomočki za paradižnikovo juho z bučko in ribano kašo:

  • deska za rezanje
  • nož
  • lonec s pokrovko
  • kuhalnica
  • žlica
  • palični mešalnik
  • tehtnica
  • merica za tekočino
  • štedilnik

Sestavine za paradižnikovo juho z bučko in ribano kašo

Za 4 osebe:

  • 300 g zrelih paradižnikov
  • 200 g bučk sorte cukete
  • 40 g čebule
  • 2 stroka česna
  • šopek peteršilja
  • sol po okusu
  • 1 žlica sončničnega olja
  • 1,5 vode za kuhanje
  • 6 žlic ribane kaše

Priprava paradižnikove juhe iz bučk in ribane kaše

Čebulo in česen olupimo, bučko operemo, paradižnikom odstranimo peclje in jih operemo.

Čebulo narežemo na majhne koščke in jo prepražimo na olju, da rahlo zarumeni.


Dobro opran paradižnik zrežemo na manjše krhlje in jih stresemo v lonec k popraženi čebuli in med večkratnim mešanjem pražimo 4-5 minut, da se paradižnik zmehča.

Medtem, ko se paradižnik praži, narežemo bučko, česen in peteršilj na manjše koščke (nekaj peteršilja si shranimo za okrasitev). Narezane sestavine dodamo v lonec k paradižniku, zalijemo z vodo, solimo, lonec pokrijemo s pokrovko in kuhamo 10 minut.

S paličnim mešalnikom sestavine dobro sesekljamo, da juha postane kremasta, po potrebi jo dosolimo. Sedaj med vrenjem juhe vanjo zakuhamo ribano kašo, ki jo kuhamo po nasvetu proizvajalca. Pri serviranju jo potresemo z na drobno narezanem peteršiljem.   

Naj vam tekne!

Ljubitelje juh vabim, da si pogledajo še en kaj receptov za juhe:

  1. Goveja juha z rahlimi zdrobovimi žličniki.
  2. Kremna juha iz stročjega fižola.
  3. Juha iz bučnih semen.
  4. Kremna bučna juha s kamutom.
  5. Čebulna juha po francosko.
  6. Fižolova kremna juha z ribano kašo.
  7. Čebulna juha z bučkami.
  8. Slastna kremna bučna juha s krompirjem.
  9. Hitra porova kremna juha.
  10. Najboljša grahova juha z rižem.
  11. Zdravilna prežganka.
  12. Slastna juha iz kopriv.

Zdrava in nasitna juha, ki nam prija ob vsaki uri in ob vsakem letnem času.
Lučka Glaser

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.8]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor