Bučna juha s koruznim zdrobom
Print Friendly, PDF & Email

Bučna juha s koruznim zdrobom se nam bo prilegla po obdobju obilnih kosil in večerij, ko je bilo na jedilniku veliko mesa in sladic. Juha iz bučk in koruznega zdroba bo prijetno delovala na naše telo in pomagala, da se najhitreje vrnemo v običajen ritem prehranjevanja.

Pripomočki za pripravo bučne juhe  s koruznim zdrobom:

  • deska za rezanje
  • nož
  • tehtnica
  • merica za tekočino
  • lonec
  • kuhalnica
  • žlica
  • palični mešalnik
  • krožnik
  • štedilnik

Sestavine za pripravo bučne juhe s koruznim zdrobom

Za dve osebi:

  • 300 g jedilnih buč, uporabimo lahko zamrznjene
  • 2 žlici koruznega zdroba
  • 1 žlica olja
  • 1 žlica jušne zelenjave
  • 1 strok česna
  • 500 ml vode
  • sol po okusu
  • poper po okusu
  • vejica peteršilja za okus in dekoracijo

Priprava bučne juhe s koruznim zdrobom

Jedilno bučo operemo, jo razrežem, če ima še mehka semena, jih lahko uporabimo tudi za kuhanje te juhe, preverimo trdoto olupka buče in po potrebi (če je lupina trda) bučo tudi olupimo in jo razrežemo na kocke velike približno 2 – 4 cm.

V lonec damo olje in koruzni zdrob in na rahlem ognju med mešanjem popražimo, da koruzni zdrob popije olje, paziti moramo, da se nam koruzni zdrob ne prime na dno lonca.

V lonec s prepraženim koruznim zdrobom stresemo na kocke narezano bučo, dolijemo vodo in dodamo jušno zelenjavo, na drobno narezan strok česna, posolimo in na zmernem ognju kuhamo približno 10 – 15  minut, oziroma dokler se buča ne zmehča.

S paličnim mešalnikom dobro sesekljamo bučo, da dobimo kremno juho, ki jo postrežemo na krožniku, za okus in dekoracijo potresemo z na drobno narezanim peteršiljem, ljubitelji popra pa lahko še popoprajo po svojem okusu.

Po  juhi iz buč in koruznega zdroba se boste počutili sveži in prešerno razposajeni. Lučka Glaser

Tudi pri pripravi ostalih juh iz buč boste prijetno presenečeni:

Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 4.7]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor