Buče v solati z olivnim oljem
Print Friendly, PDF & Email

Buče v solati z olivnim oljem so nežnega nevtralnega okusa, ki ga uravnavajo začimbe, ki smo jih uporabili. Danes se buče v kulinariki veliko uporabljajo, še posebej v kombinaciji z ostalo zelenjavo za pripravo prilog, juh in tudi solat, … Kot shranke iz buč pa lahko pripravimo različne omake, solate, kompote pa tudi marmelade …

Buče v solati z olivnem oljem

Pripomočki za pripravo buč v solati

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo buč v solati

Za štiri osebe:

  • 1000 g očiščenih jedilnih buč
  • 50 ml olivnega olja
  • sol po okusu

Za preliv:

Priprava buč v solati

Jedilne buče operemo pod tekočo vodo,  jih prerežemo na polovico in poizkusimo okus, če buče grenijo, jih ne uporabimo in jih lahko zavržemo.

Buče v solati z olivnem oljem

Buče narežemo na rezine debeline enega centimetra, jim odstranimo sredinski del s semeni in jih olupimo.

Rezine buč, ki smo jim odstranili semenski del in jih olupili, narežemo na dolžino 4 do 5 cm, jih naložimo v posodo in posolimo, če naložimo več plasti, posolimo vsako plast posebej.

Tako nasoljene buče pustimo 30 d0 45 minut, da spustijo vodo, nato jih popivnamo na papirnati brisači in popečemo na olivnem olju po obeh straneh, pečene rezine odlagamo na krožnik.

Že med soljenjem buč pripravimo polivko tako, da peteršilj, majaron, česen in meto na drobno narežemo in zmešamo skupaj z olivnim oljem, soljo in sokom polovice limone.

Buče v solati z olivnem oljem

Pečene rezine buč, ki smo jih naložili na krožnik, ohladimo na sobno temperaturo, nato jih razdelimo po porcijah in potresemo s pripravljeno polivko.

Pečene buče v solati lahko ponudimo kot predjed ali kot del obroka, dobrodošle pa so tudi v ponudbi samostojnega obroka.

Buče so lahko tudi poslastica, samo pripraviti jih je potrebno. Lučka Glaser

Nekaj nasvetov za uporabo buč v kulinariki:

Pripravila sem vam različne ideje za shranjevanje buč in bučk:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor