Pražena semena bučk in buč
Print Friendly, PDF & Email

Pražena semena bučk in buč, lahko ponudimo kot prigrizek ob čaju ali kavi. Pražena bučna semena ponudimo še topla, ko so še hrustljava, ko se ohladijo jih je potrebno olupiti, saj izgubijo svojo hrustljavost. Olupljena semena lahko tudi uporabimo kot dodatek pri peki kruha in pekovskega peciva.

Pripomočki za pripravo praženih semen bučk:

  • ni posebnih pripomočkov:

Sestavine za pripravo praženih semen bučk:

Količina primerna našim potrebam:

  • semena bučk in buč
  • sol po okusu
  • voda

Postopek za pripravo praženih semen bučk in buč

Buče prerežemo i,n če ugotovimo, da je bila buča zrela in so semena polna, jih s prsti ločimo iz mrežice v kateri se nahajajo semena.

Semena buč damo v lonec, v katerega smo nalili vodo, ki smo jo posolili. Na 500 ml vode damo eno malo žličko soli in, ko vse skupaj začne vreti, kuhamo deset minut.

Kuhana semena stresemo na cedilo, da voda odteče in počakamo, da se bučna semena posušijo.

Posušena in kuhana semena bučk stresemo v segreto ponev in jih na zmernem ognju počasi med stalnim mešanjem pražimo. Temperatura v ponvi ne sme biti previsoka, da se semena pražijo počasi in se vlaga posuši tudi v notranjosti semena.

Semena bučk pražimo toliko časa, da dobijo lepo zlato rumeno barvo.

 

Za popestritev dneva ali noči si pripravimo semena bučk in buč. Lučka Glaser

Za slastne, domače prigrizke sem vam pripravila še nekaj idej, preberite:

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.4]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor