Bučne rezine s šunko in sirom
Print Friendly, PDF & Email

Bučne rezine s šunko in sirom lahko ponudimo kot predjed, samostojni obrok ali pa kot priboljšek ob kavi ali čaju. Količina rezin na krožniku naj bo tako primerna trenutni priložnosti, oziroma namenu ponudbe. V kulinariki buče lahko kuhamo, pečemo ali stiskamo za pripravo soka, veliko se uporabljajo tudi v zdravstvu, posebno za pripravo različnih obrokov za diabetike, industrija pa iz semen buč pripravi čudovito bučno olje.

Bučne rezine s šunko in sirom

Pripomočki za pripravo bučnih rezin s šunko in sirom

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo bučnih rezin s šunko in sirom

Za 10 bučnih rezin s šunko in sirom

  • 1100 g buča cuketa, lahko uporabimo tudi druge vrste jedilne buče
  • 200 g moke tip 500
  • 100 g, to je 5 rezin pizza šunke
  • 100 g, to je 5 rezin topljenega sira v lističih
  • 50 ml olivnega olja
  • sol po okusu
  • poper po okusu
  • mali paradižnik za dekoracijo
  • olive za dekoracijo

Priprava bučnih rezin s šunko in sirom

Najprej poiščemo bučo, ki je še mlada z mehkim olupkom in njena semena še niso dozorela, tako da lupljenje in odstranjevanje semen ni potrebno. Bučo dobro operemo in osušimo, odrežemo začetni del buče z olupkom in ga shranimo, tako kot vse ostale ostanke buče  iz katerih lahko kasneje skuhamo čudovito bučno juho. Če je buča tanka, narežemo rezine debeline 10 do 15 mm malo postrani tako da se rezine povečajo in so zaradi ovalne oblike še bolj zanimive.

Bučne rezine s šunko in sirom

V skledo naložene rezine buč posolimo in počakamo 20 do 30 minut da se sol stopi in se rezine buč navlažijo, med tem časom v skodelico natrosimo moko in v njej povaljamo rezine buč po obeh straneh.

V ponvi segrejemo olje in na njem, najprej po eni strani, popečemo rezine buč, ki smo jih povaljali v moki in ko jih obrnemo, takoj na njih naložimo rezine šunke in sira in popečemo še po drugi strani.

Čudovite pečene rezine buč s šunko in sirom, lahko dodatno okrasimo z malimi paradižniki in olivami, da bo krožnik še bolj zapeljiv.

Bučne rezine s šunko in sirom

Buče se z velikimi koraki vračajo v kulinariko in jaz jih tudi z veseljem uporabljam pri pripravi jedilnikov. Lučka Glaser

Iz buč si lahko pripravimo čudovite juhe, priloge in tudi slaščice:

Tukaj sem vam pripravila različne ideje za shranjevanje buč in bučk:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor