Bučne rezine s šunko in sirom
Bučne rezine s šunko in sirom lahko ponudimo kot predjed, samostojni obrok ali pa kot priboljšek ob kavi ali čaju. Količina rezin na krožniku naj bo tako primerna trenutni priložnosti, oziroma namenu ponudbe. V kulinariki buče lahko kuhamo, pečemo ali stiskamo za pripravo soka, veliko se uporabljajo tudi v zdravstvu, posebno za pripravo različnih obrokov za diabetike, industrija pa iz semen buč pripravi čudovito bučno olje.
Pripomočki za pripravo bučnih rezin s šunko in sirom
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za pripravo bučnih rezin s šunko in sirom
Za 10 bučnih rezin s šunko in sirom
- 1100 g buča cuketa, lahko uporabimo tudi druge vrste jedilne buče
- 200 g moke tip 500
- 100 g, to je 5 rezin pizza šunke
- 100 g, to je 5 rezin topljenega sira v lističih
- 50 ml olivnega olja
- sol po okusu
- poper po okusu
- mali paradižnik za dekoracijo
- olive za dekoracijo
Priprava bučnih rezin s šunko in sirom
Najprej poiščemo bučo, ki je še mlada z mehkim olupkom in njena semena še niso dozorela, tako da lupljenje in odstranjevanje semen ni potrebno. Bučo dobro operemo in osušimo, odrežemo začetni del buče z olupkom in ga shranimo, tako kot vse ostale ostanke buče iz katerih lahko kasneje skuhamo čudovito bučno juho. Če je buča tanka, narežemo rezine debeline 10 do 15 mm malo postrani tako da se rezine povečajo in so zaradi ovalne oblike še bolj zanimive.
V skledo naložene rezine buč posolimo in počakamo 20 do 30 minut da se sol stopi in se rezine buč navlažijo, med tem časom v skodelico natrosimo moko in v njej povaljamo rezine buč po obeh straneh.
V ponvi segrejemo olje in na njem, najprej po eni strani, popečemo rezine buč, ki smo jih povaljali v moki in ko jih obrnemo, takoj na njih naložimo rezine šunke in sira in popečemo še po drugi strani.
Čudovite pečene rezine buč s šunko in sirom, lahko dodatno okrasimo z malimi paradižniki in olivami, da bo krožnik še bolj zapeljiv.
Buče se z velikimi koraki vračajo v kulinariko in jaz jih tudi z veseljem uporabljam pri pripravi jedilnikov. Lučka Glaser
Iz buč si lahko pripravimo čudovite juhe, priloge in tudi slaščice:
- Bučni njoki (svaljki) z maslom in drobtinami.
- Polnjene bučke.
- Rahle bučne kajzerice.
- Bučnica, slan zavitek.
- Skutno bučni zavitek
- Narastek z bučami.
- Bučkina pita po Marjančino.
- Pica iz bučk.
- Zloženka iz bučke in stročjega fižola.
- Musaka z mletim mesom in bučkami.
- Lisičke z bučko.
- Bučke v omaki.
- Bučna juha z maslom.
Tukaj sem vam pripravila različne ideje za shranjevanje buč in bučk: