Bučna juha z maslom
Print Friendly, PDF & Email

Bučna juha z maslom je okusna juha, ki odlično uspe tudi začetnikom v kuhinji. Zanjo ne potrebujemo veliko znanja, niti sestavin, vseeno pa bomo skuhali odlično juho.

V bučah pa so vitamini: C, B1 , B2, B5 , B6 ter E . Buče vsebujejo tudi beljakovine in izboljšujejo presnovo v telesu, 100 g bučk vsebuje samo 16 kalorij, primerne so za uravnavanje telesne teže, ker pospešujejo prebavo in nas nasitijo.

Bučna juha z maslom
Foto: Jan Glaser

Pripomočki za bučno juho z maslom

  • palični mešalnik

Sestavine za bučno juho z maslom

Za 6 oseb:

  • 1200 g bučke cukete ali drugih jedilnih bučk ali buč
  • 1000 ml vode
  • 50 g masla
  • sol po okusu
  • poper po želji
  • za dekoracijo: peteršilj, semena buč

Priprava bučne juhe z maslom

Najprej bučko dobro operemo in osušimo ali pa obrišemo v prtiček, potem ugotovimo ali je bučka še mlada ali pa ne. Mlade bučke imajo mehak olupek, ravno tako ima mehka semena, zato lahko uporabimo v juhi celo, sicer pa jo olupimo in odstranimo semena. Bučko na deski razrežemo na manjše kose. Bučna juha z maslom

Kose bučke naložimo v lonec in zalijemo z vodo, pokrijemo s pokrovko in pristavimo na štedilnik, da zavre. Jaz sem imela mlado bučko cuketo, ki je bila kuhana v 8 minutah, če je bučka ali buča starejša, ji podaljšamo čas kuhanje, da se meso buče zmehča. Zmehčano bučko ali bučo s paličnim mešalnikom sesekljamo.Bučna juha z maslom

V kremasto juho, raztopimo maslo in dodamo še sol in poper po želji in okusu. Tako pripravljeno juho lahko ponudimo vročo ali pa hladno, v obeh primerih je zelo okusna.Bučna juha z maslom

Zraven bučne juhe lahko ponudimo pirine palačinke kot jušni vložek ali pa dodamo jušne kroglice, kruhove kocke, …

Bučna juha z maslom
Foto: Jan Glaser

Dobre domače juhe nam vedno prijetno popestrijo naš jedilnik, pa če je vroče ali pa hladno. Lučka Glaser

Pripravila sem vam povezave za različne bučne jedi:

  1. Polnjene bučke.
  2. Narastek z bučami.
  3. Pica iz bučk.
  4. Zloženka iz bučke in stročjega fižola.
  5. Musaka z mletim mesom in bučkami.
  6. Lisičke z bučko.
  7. Bučke v omaki.
  8. Bučne miške.
  9. Skutno bučni zavitek.
  10. Bučnica, slan zavitek.
Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor