Zloženka iz bučke in stročjega fižola
Print Friendly, PDF & Email

Vedno okusna, lahka zloženka iz zelenjave, ki jo sestavimo iz zelenjave, ki jo obožujemo ali jo imamo doma in lahko jo porabimo malo drugače, bolj inovativno. Okus zloženke popestrimo s smetano in sirom. Okus je slano kisel z zapečenim sirom, zelenjava pa boj sladka in sočna. Zloženko lahko jemo samostojno ali pa kakor prilogo k mesnim jedem in solati. Marsikatera zelenjava iz zamrzovalnika se lahko spremeni v okusno zloženko, ki jo lahko poljubno zložimo in tako popestrimo naše jedilnike.

Zloženka iz bučke in stročjega fižola – pripomočki:

  • deska
  • nož
  • ponev
  • lonec s pokrovko
  • cedilo
  • skleda
  • kuhalnica
  • pekač 20 cm

Zloženka iz bučke in stročjega fižola – sestavine:

Za 4 osebe:

  • 300 g bučke
  • 300 g stročjega fižola
  • 100 g ribanega sira
  • 20 g masla
  • 200 ml kisle smetane
  • 1 jajce
  • sol
  • ščepec muškatnega oreščka
  • ščepec popra

Zloženka iz bučke in stročjega fižola – postopek:

Stročji fižol je potrebno skuhati v osoljeni vodi, kuhanega odcedimo in v ponvi ga še malo popražimo. Zelenjavo narežemo na poljubno velike koščke. ( jaz sem bučko narezala na manjše kocke, stročji fižol pa stroke na kratke koščke, kakor vidite na fotografiji. ) Ko bučko popečemo v ponvi na maslu jo moramo posoliti in lepo jo zapečemo, da izgubi malo tekočine.

V skledi pripravimo preliv za čez zloženko: kislo smetano, jajce, sol, muškatni orešček in poper ter vse sestavine dobro premešamo. Nato dodamo še  nariban sir in sestavine dobro ponovno premešamo.

V pekač naložimo najprej prepražene bučke in potem kuhan in prepražen stročji fižol.

Zelenjavo enakomerno prelijete s prelivom po vsej zloženki iz bučke in stročjega fižola.

Zloženko, damo v predhodno ogreto ventilatorsko pečico na 180 stopinj Celzija za 40 minut, da je na vrhu lepo zapečena.

Zraven zloženke iz bučk in stročjega fižola lahko ponudimo:

Dober tek vam želi Lučka Glaser.

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor