Kostna svinjska juha
Print Friendly, PDF & Email

Kostna svinjska juha je čudovitega okusa, z značilnim vonjem in okusom po svinjskem mesu, ki se prepleta z rahlo prepraženo jušno zelenjavo. Kosti vsebujejo veliko hranljivih snovi, vitaminov in mineralov, kupijo pa se lahko pri mesarju in tudi večje trgovske verige jih imajo velikokrat v ponudbi.

Za pripravo dobre kostne juhe potrebujemo sveže kosti, ki jim dodamo jušno zelenjavo, juha na naše telo deluje zdravilno in nas tudi okrepi, saj vsebuje tudi veliko aminokislin in kalogena.

Kostna svinjska juha

Pripomočki za pripravo kostne svinjske juhe:

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo kostne svinjske juhe

Za 12 obrokov:

  • 750 g svinjskih kosti
  • 60 g čebule
  • 150 g očiščenega rdečega in rumenega korenčka.
  • 100 g očiščenih korenin peteršilja
  • 100 g očiščenih korenin zelene
  • 50 g stebla luštreka
  • 50 g stebel peteršilja
  • morska sol po okusu
  • 4 l vode

Postopek za pripravo kostne svinjske juhe

Svinjske kosti damo v lonec in dolijemo hladno vodo. Vso zelenjavo operemo in očistimo, čebule ne olupimo, ampak jo samo prerežemo na polovico.Kostna svinjska juhaV ponvi med mešanjem brez maščobe prepražimo vso zelenjavo, razen stebel zelene, če so korenski deli zelenjave debelejši, jih lahko tudi prerežemo.Kostna svinjska juhaV lonec, v katerem se kuhajo svinske kosti, dodamo prepraženo zelenjavo, stebla luštreka in sol, svinske kosti kuhamo v pokritem loncu 2 do 2,5 ure, oziroma toliko časa , da ostanki mesa in žil začnejo odstopati od kosti. Svinjska kostna juha se mora kuhati toliko časa zato, da se iz kosti izločijo vse koristne snovi, vitamini in minerali.

Kuhano juho precedimo in na njej zakuhamo nam najljubšo zakuho po navodilu proizvajalca.

Kostna svinjska juha

Zakuha na svinjski kostni juhi je lahko zelo različna, od različnih testenin do riža, ponudimo pa jo lahko na krožniku ali skodelici.

Pripravila sem vam nekaj receptov za zakuho za kostno svinjsko juho:

Kostna svinjska juha

Juhe so del kosila, ki jih lahko pripravimo iz mesa in kosti, ali pa samo iz kosti, če jim dodamo dovolj jušne zelenjave. Lučka Glaser

Zraven svinjske kostne juhe lahko ponudimo:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor