Ocvrta piščančja bedra z manj kalorijami
Print Friendly, PDF & Email

Le kdo ne obožuje slastno ocvrtih piščančjih beder? Z majhnimi spremembami jih lahko pripravimo tudi bolj okusno bolj zdravo in z manj kalorijami. Ocvrta bedrca lahko ponudimo za kosilo.

Ocvrta piščančja bedra z manj kalorijami

Pripomočki za ocvrta piščančja bedra:

  • friteza ali ponev
  • 5 krožnikov
  •  vilice
  • penovka
  • deska za rezanje
  • papirnati servieti
  • nož

Sestavine za ocvrta piščančja bedra

Za 4 obroke:

  • 1 kg piščančjih beder
  • sol
  • 2 jajci
  • 4-5 žlic moke
  • 9-11 žlic drobtin
  • olje za pečenje
  • 1 limono

Priprava ocvrta piščančja bedra

Z beder odstranimo kožo in vse maščobe, ker imajo veliko kalorij. Potem narežemo meso na majhne kose in bedra odpremo do kosti kakor na fotografiji. Na tak način so hitreje pečena.

Ocvrta piščančja bedra z manj kalorijami

Meso povaljamo kos za kosom v moki, stepenemu jajcu in drobtinah, ki smo si jih pred tem pripravili ter počasi ocvremo, da se kosi dodobra prepečejo.

Ocvrta piščančja bedra z manj kalorijami

Pomembno
Perutnina ne sme nikoli ostati znotraj krvava – zato smo bedra odprli, da so bolj tanka in hitreje pečena.

Ocvrte kose dajemo na papirnate prtičke, da popivnajo maščobo. Zložimo jih na pogret krožnik in okrasimo z limoninimi rezinami.

Ocvrta piščančja bedra z manj kalorijami

Dober tek vam želi Lučka.

Ocena:
Skupaj: 39 Povprečno: 4.7]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor