Ocvrta piščančja bedra z manj kalorijami
Le kdo ne obožuje slastno ocvrtih piščančjih beder? Z majhnimi spremembami jih lahko pripravimo tudi bolj okusno bolj zdravo in z manj kalorijami. Ocvrta bedrca lahko ponudimo za kosilo.
Pripomočki za ocvrta piščančja bedra:
- friteza ali ponev
- 5 krožnikov
- vilice
- penovka
- deska za rezanje
- papirnati servieti
- nož
Sestavine za ocvrta piščančja bedra
Za 4 obroke:
- 1 kg piščančjih beder
- sol
- 2 jajci
- 4-5 žlic moke
- 9-11 žlic drobtin
- olje za pečenje
- 1 limono
Priprava ocvrta piščančja bedra
Z beder odstranimo kožo in vse maščobe, ker imajo veliko kalorij. Potem narežemo meso na majhne kose in bedra odpremo do kosti kakor na fotografiji. Na tak način so hitreje pečena.
Meso povaljamo kos za kosom v moki, stepenemu jajcu in drobtinah, ki smo si jih pred tem pripravili ter počasi ocvremo, da se kosi dodobra prepečejo.
Ocvrte kose dajemo na papirnate prtičke, da popivnajo maščobo. Zložimo jih na pogret krožnik in okrasimo z limoninimi rezinami.
Dober tek vam želi Lučka.