Svinjski zrezki po dunajsko
Print Friendly, PDF & Email

Svinjski zrezki po dunajsko so zelo okusni, nasitni in še zapeljivi na pogled. Pravi dunajski zrezki so iz telečjega mesa, uporabimo pa lahko tudi druge vrste mesa kot sta svinjina ali perutnina, ki ga pripravimo na dunajski način. Zrezke po dunajsko lahko ponudimo skupaj z različnimi solatami, najbolj priljubljena pa sta pražen krompir in francoska solata.

Pripomočki za pripravo svinjskih zrezkov po dunajsko

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za svinjske zrezkov po dunajsko

Za štiri osebe:

Priprava svinjskih zrezkov po dunajsko

Meso narežemo na zrezke debeline približno enega  centimetra, če meso kupimo pri mesarju ali v trgovini, je najboljše, da nam zrezke nareže že mesar in se doma ne mučimo z rezanjem.

Pripravimo si vse sestavine za pripravo  svinskih zrezkov po dunajsko. Na prvi krožnik natresemo moko, na drugega pa drobtine, jajca pa dobro stepemo na krožniku. Zrezke najprej natremo s soljo po obeh straneh, nato jih povaljamo v moki, nadaljujemo v jajcu in na koncu še v drobtinah.

Tako pripravljene svinske zrezke naložimo na pladenj in začnemo segrevati olje ali mast za pečenje.

V primerno veliki posodi segrejemo olje ali mast in v njej spečemo pripravljene svinske zrezke po obeh straneh, da dobijo lepo zlato rumeno barvo. V posodi mora biti dovolj olja ali masti da zrezki v maščobi plavajo.

Pečene svinske zrezke po dunajsko nalagamo v posodo, da se olje ali mast odcedi, ali pa jih nalagamo na papirnate prtičke.

Ni nujno da je nedelja, zrezki po dunajsko so zelo okusni vse dni v tednu, samo pripraviti jih je treba. Lučka Glaser

Za nedeljsko kosilo pa lahko zraven svinjskih zrezkov po dunajsko ponudimo še dobro juho:

Ob zrezkih po dunajsko pa se odlično prileže tudi priloga:

In jaz si ne predstavljam svinjskih zrezkov po dunajsko brez sveže sezonske solate:

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor