Svinjski zrezki po dunajsko
Svinjski zrezki po dunajsko so zelo okusni, nasitni in še zapeljivi na pogled. Pravi dunajski zrezki so iz telečjega mesa, uporabimo pa lahko tudi druge vrste mesa kot sta svinjina ali perutnina, ki ga pripravimo na dunajski način. Zrezke po dunajsko lahko ponudimo skupaj z različnimi solatami, najbolj priljubljena pa sta pražen krompir in francoska solata.
Pripomočki za pripravo svinjskih zrezkov po dunajsko
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za svinjske zrezkov po dunajsko
Za štiri osebe:
- 600 g svinjskega mesa (vratovine)
- 6 žlic bele moke tip 500
- 6 žlic belih krušnih drobtin
- 2 jajci
- 1000 ml olja ali domača svinjska mast
- morska sol po okusu
Priprava svinjskih zrezkov po dunajsko
Meso narežemo na zrezke debeline približno enega centimetra, če meso kupimo pri mesarju ali v trgovini, je najboljše, da nam zrezke nareže že mesar in se doma ne mučimo z rezanjem.
Pripravimo si vse sestavine za pripravo svinskih zrezkov po dunajsko. Na prvi krožnik natresemo moko, na drugega pa drobtine, jajca pa dobro stepemo na krožniku. Zrezke najprej natremo s soljo po obeh straneh, nato jih povaljamo v moki, nadaljujemo v jajcu in na koncu še v drobtinah.
Tako pripravljene svinske zrezke naložimo na pladenj in začnemo segrevati olje ali mast za pečenje.
V primerno veliki posodi segrejemo olje ali mast in v njej spečemo pripravljene svinske zrezke po obeh straneh, da dobijo lepo zlato rumeno barvo. V posodi mora biti dovolj olja ali masti da zrezki v maščobi plavajo.
Pečene svinske zrezke po dunajsko nalagamo v posodo, da se olje ali mast odcedi, ali pa jih nalagamo na papirnate prtičke.
Ni nujno da je nedelja, zrezki po dunajsko so zelo okusni vse dni v tednu, samo pripraviti jih je treba. Lučka Glaser
Za nedeljsko kosilo pa lahko zraven svinjskih zrezkov po dunajsko ponudimo še dobro juho:
- Kokošja juha.
- Goveja juha z rahlimi zdrobovimi žličniki.
- Kostna juha s kokošjim mesom.
- Bučna juha s koruznim zdrobom.
- Paradižnikova juha z bučko in ribano kašo.
Ob zrezkih po dunajsko pa se odlično prileže tudi priloga:
In jaz si ne predstavljam svinjskih zrezkov po dunajsko brez sveže sezonske solate: