Vlivanci za zakuho
Vlivanci za zakuho so na hitro pripravljeni dodatki za zakuho vseh vrst juh in enolončnic, ko nam v kuhinji zmanjka raznih rezancev, ribane kaše in ostalih jušnih vložkov za zgostitev juh in enolončnic.
Vlivanci so zaradi enostavnih sestavin nevtralnega okusa, zato so primerni za vse vrste mesnih in zelenjavnih juh, posebno so dobrodošli, če smo ljubitelji gostejših juh in potrebujemo sestavino, ki nam ne bo spremenila osnovnega okusa sestavin iz katerih smo obrok skuhali.
Pripomočki za pripravo vlivancev za juho:
- lonec
- posoda za jajce
- vilice
- žlica
- štedilnik
Sestavine za pripravo vlivancev za juho
Za štiri osebe oz. za 1 liter čiste juhe:
- 1 jajce
- 3 žlice bele moke tip 500
- 2 žlici hladne vode (+1 po potrebi)
Postopek za pripravo vlivancev za juho
Jajce ubijemo v posodico in ga z vilicami stepemo.
Nato dodamo dve žlici vode, moko in ponovno stepemo, da dobimo gladko tekočo maso.
Če imamo občutek, da je masa pregosta ji dodamo še žlico vode.
Na štedilniku zavremo juho ali enolončnico v katero bomo vlivance zakuhali in maso med rahlim vrenjem in stalnim mešanjem vlivamo v juho in pustimo vreti še tri do pet minut.
Vlivanci na juhi so dobrodošli pa naj bo juha goveja ali zelenjavna. Lučka Glaser
Priporočam, da poskusite čisto kostno juho s kokošjim mesom in vanjo zakuhate vlivance. Odlična bo!
Pa še nekaj nasvetov za jedi, pri katerih lahko uporabite vlivance:
- Najboljša grahova juha z rižem.
- Hitra porova kremna juha.
- Bučna juha s koruznim zdrobom.
- Paradižnikova juha z bučko in ribano kašo.
- Kremna juha iz stročjega fižola.
- Juha iz bučnih semen.
- Fižolova kremna juha z ribano kašo.
- Mesna čorba za vsak dan.
- Fižolova enolončnica z vodnimi žličniki.
- Vložene štorovke ali mraznice v enolončnici.
- Goveja juha z rahlimi zdrobovimi žličniki.