Pečena piščančja prsa iz pečice
Print Friendly, PDF & Email

Pečena piščančja prsa iz pečice so obrok, ki je okusen, enostaven za pripravo, zdrav in ga lahko pripravimo tako za starejše kot za otroke. Piščančja prsa vsebujejo zelo malo maščobe in imajo nizko kalorično vrednost, ki jo ohranimo z enostavnim pečenjem v pečici.


Pripomočki za pripravo piščančjih prsi iz pečice:

  • okrogla posoda za pečenje premera 26 cm
  • pečica
  • merica za tekočino
  • kuhinjske klešče
  • žlica
  • nož
  • krožnik

Sestavine za pripravo piščančjih prsi iz pečice

Za 8 oseb:

  • 4 kosi piščančjih prs
  • žlica olja (vrsta olja po izbiri)
  • 100 ml vode
  • sol po okusu
  • rožmarin po okusu
  • radič za dekoracijo

Postopek priprave piščančjih prs iz pečice

Piščančja prsa splaknemo pod tekočo vodo, počakamo da se voda odteče.

Nasolimo jih po obeh straneh in posujemo z rožmarinom, z rožmarinom moramo biti previdni, saj, če je rožmarina preveč, piščanec izgubi svoj nežen okus.

Piščančja prsa prelijemo z vodo in pečemo na 200°C (ventilatorska pečica) eno uro. Čas pečenja je odvisen tudi od velikosti piščančjih prsi.

Med pečenjem piščančja prsa obrnemo, da so lepo zapečena po obeh straneh, proti koncu pečenja pa prsa obrnemo tako, da koža gleda navzgor, da se kožica zlato rumeno zapeče.

Pečena piščančja prsa prepolovimo in postrežemo na krožniku. Za dekoracijo uporabimo na trakove narezan radič ali solato.

 

Lepo zapečena piščančja prsa lahko ponudimo z različnimi prilogami. Moji predlogi so:

Dober tek želim, Lučka Glaser

Ocena:
Skupaj: 14 Povprečno: 4.7]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor