Pečena piščančja prsa iz pečice
Pečena piščančja prsa iz pečice so obrok, ki je okusen, enostaven za pripravo, zdrav in ga lahko pripravimo tako za starejše kot za otroke. Piščančja prsa vsebujejo zelo malo maščobe in imajo nizko kalorično vrednost, ki jo ohranimo z enostavnim pečenjem v pečici.

Pripomočki za pripravo piščančjih prsi iz pečice:
- okrogla posoda za pečenje premera 26 cm
- pečica
- merica za tekočino
- kuhinjske klešče
- žlica
- nož
- krožnik
Sestavine za pripravo piščančjih prsi iz pečice
Za 8 oseb:
- 4 kosi piščančjih prs
- žlica olja (vrsta olja po izbiri)
- 100 ml vode
- sol po okusu
- rožmarin po okusu
- radič za dekoracijo
Postopek priprave piščančjih prs iz pečice
Piščančja prsa splaknemo pod tekočo vodo, počakamo da se voda odteče.
Nasolimo jih po obeh straneh in posujemo z rožmarinom, z rožmarinom moramo biti previdni, saj, če je rožmarina preveč, piščanec izgubi svoj nežen okus.
Piščančja prsa prelijemo z vodo in pečemo na 200°C (ventilatorska pečica) eno uro. Čas pečenja je odvisen tudi od velikosti piščančjih prsi.
Med pečenjem piščančja prsa obrnemo, da so lepo zapečena po obeh straneh, proti koncu pečenja pa prsa obrnemo tako, da koža gleda navzgor, da se kožica zlato rumeno zapeče.
Pečena piščančja prsa prepolovimo in postrežemo na krožniku. Za dekoracijo uporabimo na trakove narezan radič ali solato.
Lepo zapečena piščančja prsa lahko ponudimo z različnimi prilogami. Moji predlogi so:
- Krompirjev pire z muškatnim oreščkom.
- Zloženka iz bučke in stročjega fižola.
- Zdrava rumena koleraba v omaki.
- Krompirjeva solata.
Dober tek želim, Lučka Glaser