Pečena piščančja bedra s kurkumo
Print Friendly, PDF & Email

Pečena piščančja bedra s kurkumo, ki jih popečemo na olju, so slasten nizkokaloričen obrok, ki si ga lahko pripravimo zelo na hitro in z malo truda.

Meso piščanca vsebuje na 100 g samo 239 kalorij, vsebuje pa veliko beljakovin, hranil in vitaminov. Zaradi vitaminov: A, E, C, H, in B, kalcija, magnezija, natrija, kalija in železa je meso piščanca poznano tudi po tem, da krepi naš imunski sistem.
Danes je na tržišču velika izbira začimb s katerimi lahko izboljšamo in spremenimo okus piščančjega mesa, med njimi je tudi kurkuma, začimba, ki se v kulinariki še ne uporablja dolgo in prav pogosto (vsaj v naših krajih ne), njen okus pa je blago pikanten in rahlo zagreni, zato je ta začimba idealna, ko se odločimo za pripravo pečenega piščančjega mesa.

Pripomočki za pripravo piščančjih beder s kurkumo

  • ponev s pokrovko
  • vilice
  • štedilnik
  • krožnik

Sestavine piščančja bedra s kurkumo

Za dve osebe:

  • 2 piščančja bedra
  • 1 žlica sončničnega olja
  • sol po okusu
  • kurkuma po okusu
  • curry po okusu
  • vejica svežega rožmarina, lahko tudi posušenega

Postopek priprave piščančjih beder s kurkumo

Piščančja bedra splaknemo pod tekočo vodo in jih natremo z začimbami: soljo, kurkumo in curryjem. Količino začimb prilagodite svojemu okusu. Sama pa sem uporabila uporabila ščepec curryja in tri ščepce kurkume.

V ponvi na zmernem ognju segrejemo olje, in vanj položimo piščančja bedra, ki smo jih natrli z začimbami, zraven dodamo še vejico rožmarina. Pri uporabi začimb moramo biti previdni, saj prevelika količina spremeni tudi okus piščančjega mesa.

Ponev pokrijemo s pokrovko in bedra pečemo približno deset minut, pri tem moramo paziti da temperatura ni prevelika, da se nam piščančja bedra prehitro ne zapečejo. Po desetih minutah ponev odkrijemo in nadaljujemo s pečenjem naslednjih deset minut, da piščančja bedra dobijo spodaj lepo zapečeno zlato rjavo barvo.

Ko so piščančja bedra enostransko pečena, jih obrnemo in pečemo nadaljnjih deset minut v nepokriti ponvi, da se lepo zapečejo tudi po drugi strani.

Postrežemo jih na krožniku z dodatkom sveže vejice rožmarina…

Poizkusite in navdušeni boste. Lučka Glaser

Da pa bo obrok popoln, zraven še priporočam:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor