Rahli zdrobovi žličniki
Velikokrat so znanci ali moji sorodniki hoteli narediti rahle, okusne zdrobove žličnike in svetovala sem jim ta recept in prav vsi so bili zadovoljni in hvaležni. S tem receptom vedno uspejo tako, da so rahli in imajo odličen okus zaradi masla. Zato sem se tudi odločila, da tudi vam predstavim ta kratek recept.
Žličnike radi zakuhamo v različne juhe, postrežemo kakor prilogo ali sladico z dodatkom marmelade.
Rahli zdrobovi žličniki – pripomočki:
- skleda manjša
- žlica
- vilice
- tehtnica
- lonec za kuhanje
- ura
Rahli zdrobovi žličniki – sestavine
Sestavine za 4 osebe:
- 30 g masla
- 2 jajci
- 12 dag pšeničnega zdroba
- sol po okusu
Rahli zdrobovi žličniki – priprava:
V manjši skledi močno umešamo z vilicami maslo in jajca, da se maslo ne vidi več v grudicah. Počasi dodajamo pšenični zdrob, da postane struktura gosta.
Nekateri pa želijo bolj trdo strukturo žličnikov, tistim pa priporočam, da dodajo žlico zdroba več in ga umešajo.
Maso za žličnike pokrijemo in pustimo 20 minut počivat na sobni temperaturi, da se zdrob navlaži in nabrekne. Z žlico, ki jo najprej pomočimo v vrelo vodo ali juho, zajemamo testo, da so enaki žličniki in jih sproti zakuhamo v juho ali osoljeno vodo. Kuhamo pokrito in pustimo počasi vreti 20 minut.
Želim vam rahle žličnike Lučka