Rahli zdrobovi žličniki
Print Friendly, PDF & Email

Velikokrat so znanci ali moji sorodniki hoteli narediti rahle, okusne zdrobove žličnike  in svetovala sem jim ta recept in prav vsi so bili zadovoljni in hvaležni. S tem receptom vedno uspejo tako, da so rahli in imajo odličen okus zaradi masla. Zato sem se tudi odločila, da tudi vam predstavim ta kratek recept.

Žličnike radi  zakuhamo v različne juhe, postrežemo kakor prilogo ali sladico z dodatkom marmelade.

Rahli zdrobovi žličniki

Rahli zdrobovi žličniki – pripomočki:

  • skleda manjša
  • žlica
  • vilice
  • tehtnica
  • lonec za kuhanje
  • ura

Rahli zdrobovi žličniki – sestavine

Sestavine za 4 osebe:

  • 30 g masla
  • 2 jajci
  • 12 dag  pšeničnega zdroba
  • sol po okusu

Rahli zdrobovi žličniki – priprava:

Nasvet
Maslo moramo imeti vsaj uro na sobni temperaturi, da se zmehča in se lepo umeša v zmes.

V manjši skledi močno umešamo z vilicami maslo in jajca, da se maslo ne vidi več v grudicah. Počasi dodajamo pšenični zdrob, da postane struktura gosta.

Nekateri pa želijo bolj trdo strukturo žličnikov, tistim pa priporočam, da dodajo žlico zdroba več in ga umešajo.

Rahli zdrobovi žličniki

Maso za žličnike pokrijemo in pustimo  20 minut počivat na sobni temperaturi, da se zdrob navlaži in nabrekne. Z žlico, ki jo najprej pomočimo v vrelo vodo ali juho, zajemamo testo, da so enaki žličniki in jih sproti zakuhamo v juho ali osoljeno vodo. Kuhamo pokrito in pustimo počasi vreti 20 minut.

Rahli zdrobovi žličniki

Želim vam rahle žličnike Lučka

Ocena:
Skupaj: 33 Povprečno: 4.5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor