Kisla repa zabeljena z ocvirki
Print Friendly, PDF & Email

Kisla repa zabeljena z ocvirki je preprosta jed, prepletajočih se okusov kisle repe in ocvirkov. Je hitro pripravljena in je odlična priloga zraven krvavic, pečenic, pečenke, kuhane govedine … in različnih žgancev, matevža in krompirja.

Kisla repa vsebuje veliko vitaminov in mineralov, s katerimi krepimo svoj obrambni sistem, še posebej v zimskem času. Mlečna kislina, mlečnokislinske bakterije in zaloga vitaminov, ki jih repa vsebuje, namreč spodbudno in varovalno delujejo na človekov imunski sistem. Hranilna vrednost kisle repe je večja kot pri surovi repi.

Kisla repa zabeljena z ocvirki

Pripomočki za pripravo kisle repe z ocvirki

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za kislo repo z ocvirki

Sestavine za 4 osebe:

Priprava kisle repe z ocvirki

V lonec naložimo kislo repo in jo zalijemo s hladno vodo, lonec pokrijemo s pokrovko, da para ne hlapi po kuhinji in se repa lepše kuha in pristavimo na štedilnik, da zavre. Ko zavre, zmanjšamo temperaturo, in ob zmernem vretju repo kuhamo 15 minut. Kisla repa zabeljena z ocvirki

S penovko ali cedilom poberemo kislo repo iz tekočine. Kisla repa zabeljena z ocvirki

In jo naložimo v skledice ali na krožnik.

Kisla repa zabeljena z ocvirki

V ponvico naložimo mast z ocvirki in segrejemo, da se mast segreje toliko, da se zapeni in tako je ravno pravšnja za zabeliti.

Mimogrede, ste vedeli, da ocvirke in mast lahko pripravimo tudi v pečici?

Kisla repa zabeljena z ocvirki

Z žlico zajemamo ocvirke iz masti in zabelimo kislo repo. Tako smo na hitro pripravili okusno prilogo iz kisle repe.

Kisla repa zabeljena z ocvirki

Kisla repa vsebuje veliko vitaminov in mineralov in je premalokrat na naših mizah. Lučka Glaser

Poglejte, nekaj idej kaj lahko ponudimo zraven kisle repe zabeljene z ocvirki:

In seveda še košček mesa, morda vam pride prav nasvet, kako pripraviti meso:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor