Peka krvavic v pečici
Print Friendly, PDF & Email

Peka krvavic v pečici je najenostavnejša priprava krvavic , ki zagotavlja odličen tezulat, to pomeni hrustljavo zapečene skorjico krvavice, ki je v sredini rahla in sočna. Krvavic po tem postopku ni potrebno niti obračati, tudi dodatne maščobe ne potrebujemo, saj so krvavice že same po sebi dovolj mastne in iz njih med peko izteče del maščobe, prav tako pa po tem postopku peke, krvavice ne počijo. Ne verjamete? Preverite sami.

Krvavice so že kuhane in s tem toplotno obdelane, da bi jih lahko jedli kar takoj, vendar si želimo, da so še okusnejše, zato jih toplotno obdelamo in izboljšamo lastnosti krvavice, želimo si da je ovitek hrustljavo zapečen, sredica pa sočna.

Peka krvavic v pečici

Pripomočki za pripravo krvavic v pečici

  • pečica
  • pekač iz pečice
  • rešetke iz pečice

Sestavine krvavice iz pečice

Za 4 osebe:

  • 4 krvavice

Peka krvavic v pečici

Najprej postavimo rešetko pečice na pekač, na rešetko naložimo krvavice, vsako 4 do 6 krat prebodemo z zobotrebcem, da med peko ne bodo počile in se bo iz luknjic izločala maščoba, zato smo spodaj nastavili pekač, da bo maščoba ostala v pekaču.Pečena krvavica v pečici ali v ponvici

V slučaju, da imamo zamrznjene krvavice, je priporočljivo krvavice dati v lonec in jih zaliti s hladno vodo, pristaviti na štedilnik, da zavrejo, tako naj počasi vrejo 10 minut, nato je postopek peke enak kot pri svežih krvavicah.

Navadno pečico nastavimo na 200 °C, pripravljene krvavice damo v hladno pečico, ko se pečica segreje in ugasne kontrolna lučka za temperaturo,  pečemo krvavice še 40 minut, nato povišamo temperaturo na 230 °C še za 8 minut, da se ovoj krvavice lepo hrustljavo zapeče.Pečena krvavica v pečici ali v ponvici

Previdno vzamemo pekač skupaj  z rešetko iz pečice in videli boste, koliko maščobe se je izteklo iz krvavice, ter da so krvavice lepo zapečene in niso počile. V pečici pečene krvavice postrežemo še vroče, če pa nam ostanejo, so tudi hladne okusne.

Peka krvavic v pečici

Zraven krvavic pa lahko postrežemo različno zelje, repo, krompir in žgance.

Vsako leto komaj čakam hladnejših dni, da se pričnejo koline. Lučka Glaser

Pripravila sem vam povezave do receptov jedi, ki jih lahko ponudite zraven pečenih krvavic:

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.2]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor