Kako porabiti beljake – recepti in predlogi
Print Friendly, PDF & Email

Kako porabiti beljake, ki so nam ostali, je zagotovo vprašanje, ki si ga je vsaj enkrat v življenju postavil vsakdo med nami. In odgovoru na to vprašanje je namenjen tudi tokratni prispevek. Spodaj vam bom naštela recepte za sladice pri katerih boste potrebovali le beljake. Pa si jih kar poglejmo …

kako-porabiti-beljake-recepti-in-predlogi-1

Makroni

Makroni so zelo okusni francoski piškotki. Okoli tanka lupinica, navznoter pa neverjetno sočna in okusna sredica.

Indijski makrončki

Indijski Makrončki so piškotki edinstvenega okusa. Mehka, sočna sredica in krhka, hrustljava skorjica, pravi raj za sladokusce.

Pregrešno dobra torta Pavlova

Torta Pavlova je svoje ime dobila po ruski balerini, Ani Pavlovi, kateri v čast je kuhar v Esplanada v Perthu pripravil torto Pavlovo. Belina in rahlost snega iz beljakov in svežina sadja.

Sladke nežne kepe 1

Sladke snežne kepe iz skute, posute s kokosom so krasna sladica

Snežne kepe 2

Ste vedeli, da snežne kepe pravzaprav izhajajo iz Avstrije? Preprosta sladica z beljakovimi kepami in vaniljevo kremo.

Hrustljavi čips z mandlji

Hrustljavi čips z mandlji je malce drugačen čips, kot ste ga vajeni. Pravzaprav so to keksi, ki so, če jih narežemo s salamoreznico izjemno hrustljavi.

Beljakovo pecivo z orehi in čokolado

Beljakovo pecivo z orehi in čokolado je zelo nežno in okusno. Brez dvoma se mu ne boste mogli upreti.

Sladki turški med

Sladki turški med, imenovan tudi mandolat, torone. Vsakdo, ki ga je že kdaj poskusil ve, da je odličen.

Indijančki

Indijančki, le kdo jih ne pozna. Sladica, ki jo vsaj enkrat v življenju obožuje vsak otrok, mehka, puhasta sredica iz beljaka, oblita s čokolado …

Indijančkove rezine

Indijančkove rezine so lažja in hitreje pripravljena različica indijančkov.

Karamelne meringe

Rečemo ji tudi španski vetrci ali pa beljakovi poljubčki in so priljubljen način porabe beljakov. Krhke in nežne, ki se kar topijo v ustih. Karamelne meringe pa so prav posebne, saj jim karamela doda prav poseben okus in pikico na i.

Španski vetrci

Krhki in nežni španski vetrci, ki se bodo v ustih kar topili …

Barvne meringue

Da ne bodo čisto ”običajne” se lahko malce poigrate z barvami in naredite barvne meringue.

Španski vetrci s kokosom

Ljubiteljem kokosa bodo zagotovo všeč španski vetrci s kokosom.

Nežni beljakovi poljubčki

Nežni in krhki beljakovi poljubčki, takšni, da kar kličejo po še.

Bela nebesa

Bela nebesa so ime za nebeško dobro sladico iz biskvitnega testa, svetle kreme in smetane. Pustite se zapeljati.

Beljakovo čokoladno pecivo

Beljakovo čokoladno pecivo – čokoladni beljakov biskvit in smetanov premaz. Sladica, ki bo zadovoljila vsakega sladokusca.

Cimetovi piškoti brez moke

Cimetovi piškoti brez moke za vse, ki obožujete cimet, želite pa se izogniti moki.

Cimetove zvezdice

Cimetove zvezdice so piškoti za pripravo katerih ne potrebujete pečice.

Cimetove zvezdice iz mletih mandljev

Cimetove zvezdice iz mletih mandljev, piškoti ki prebudijo brbončice … mandlji, cimet, vanilja. Prav tako pa ti piškoti ne vsebujejo moke

Čokoladni poljubčki

Čokoladni poljubčki so preprosto pripravljeni piškoti, ki bodo polepšali druženje ob skodelici kave ali čaja, ali pa kar cel dan.

Orehovi poljubčki

Orehovi poljubčki so hitro pripravljeni piškoti, v katerih se skrivajo orehi.

Čokoladni brizgani piškoti

Čokoladni brizgani piškoti vas bodo zagotovo očarali s svojo krhkostjo in hrustljavostjo, hkrati pa se v ustih kar stopijo. So zadetek v polno.

Mandljevi piškoti

Mandljevi piškoti za tiste, ki obožujejo okus mandljev. Piškoti, ki jih morate poskusiti.

 

Tako, upam, da ste našli pravo idejo kako bi lahko porabili beljake, ki so vam ostali.

Ocena:
Skupaj: 22 Povprečno: 4.9]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor