Indijski Makrončki
Indijski Makrončki so piškotki edinstvenega okusa. Mehka, sočna sredica in krhka, hrustljava skorjica, pravi raj za sladokusce. Indijski makrončki ne prihajajo iz Indije 🙂 takšno ime so dobili, ker so narejeni pol iz indijskih oreščkov in pol iz mandljev. Tako je okus drugačen in so zato bolj polni.
Indijski makrončki – pripomočki:
- kuhinjska tehtnica
- kuhalnica
- kuhinjska pečica
- 2 pekača
- brizgalna vrečka in okrogel nastavek
- električni mešalnik
- srednje veliko cedilo
- žlica
- čajna žlička
- papir za peko
- večja skleda in manjše skledice
Indijski makrončki – sestavine:
Makrončki:
- beljaki 4 jajc
- 40 g kristalnega sladkorja
- 270 g sladkorja v prahu
- 75 g fino mletih mandljev
- 75 g fino mletih indijskih oreščkov
Krema:
- 100 g smetane za stepanje
- 100 g mascarpone sira
- 2 čajni žlički sladkorja v prahu (v primeru, da smetana ni že sladkana)
- 2 čajni žlički poljubnega (čokoladnega/karamelnega/lešnikovega) namaza ali marmelade
- žlica ruma ali krem viskija
Indijski makrončki – postopek:
Beljake najprej trdo stepemo s 40 g kristalnega sladkorja. Nato skupaj zmešamo indijske oreščke, mandlje in sladkor v prahu.
Čez stepene beljake, s cedilom presejemo oreščke, ki smo jih zmešali s sladkorjem v prahu. Večje koščke, ki ne gredo skozi cedilo, zavržemo.
Maso zmešamo skupaj s kuhalnico. Mešamo dokler masa ni enotna.
Na pekač položimo papir za peko. V brizgalno vrečko napolnimo maso in brizgamo okrogle makrončke.
Makrončki naj imajo cca. 3 cm premera. En od drugega pa naj bodo oddaljeni približno 1 centimeter. Pustimo jih na zraku, da se sušijo dobro uro.
Makrončki so pripravljeni za peko, ko njihova površina ni več lepljiva in se je že malo posušila – to preverimo s prstom po eni uri. Nato jih pečemo na 140°C, 25 do 30 minut. Ko jih vzamemo iz pečice, naj počivajo približno 5 minut. preden jih odlepimo iz papirja za peko.
Ko so makrončki pečeni, pripravimo kremo. V skledici stepemo smetano. Ko je smetana stepena, ji dodamo mascarpone sir, sladkor v prahu (če je potrebno), poljuben sladki namaz in rum oz. krem viski. Kremo mešamo dokler ni gladka.
Kremo mažemo na en makronček oz. eno polovico in jih nato lepimo skupaj.
Nom nom in dober tek! 😉
-Balubah