Karamelne meringe
Print Friendly, PDF & Email

Karamelne meringe so malenkost drugačna različica navadnih mering, ali vetrcev ali penic. Imamo jih radi, ker so sladki, krhki, hrustljavi in predvsem slastni! Poskusite tudi tole različico!

karamelne-meringe-5

Karamelne meringe – pripomočki:

  • štedilnik
  • kuhinjska pečica
  • manjša kozica
  • kuhinjska tehtnica
  • pekač
  • vrečka za brizganje z nastavkom
  • papir za peko
  • kuhalnica
  • skleda
  • električni mešalnik
  • žlica

Karamelne meringe – sestavine:

Na 1 beljak:

  • 1 beljak
  • 30 g sladkorja

Karamelne meringe – postopek:

V skledo denemo beljake in jih z električnim mešalnikom stepamo do čvrstega.

karamelne-meringe

V manjšo kozico stresemo sladkor, kozico pristavimo na štedilnik in grejemo, da se sladkor začne topiti.

karamelne-meringe-1

Ogenj znižamo na zelo nizko, ter sladkor počasi kuhamo, dokler ne dobimo karamele, ki ne sme imeti vonja po zažganem in ne sme bit temno rjava.Ves čas mešamo.

karamelne-meringe-2

Karamelo, preden se ohladi, med konstantnim stepanjem z električnim mešalnikom, zlivamo v beljake. Ves čas stepamo, če bomo prenehali s stepanjem, se nam bo karamela strdila in bomo v beljakih imeli koščke, česar pa seveda ne želimo.

karamelne-meringe-3

Beljake s karamelo nato stepamo še toliko časa, da se beljaki nekoliko ohladijo, ker so se zaradi karamele segreli. Beljaki naj bodo čvrsti. Nato jih polnimo v vrečko za brizganje. Na pekač položimo papir za peko in meringe brizgamo nanj. Poljubnih oblik in velikosti.

karamelne-meringe-4

Pečico ogrejemo na 70°C, pekač postavimo v pečico in meringe sušimo kar čez noč, oz. več kot 8 ur. Zaradi karamele se bodo sušile dlje kot navadne.

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor