Sladke snežne kepe
Očitno bodo ti prazniki vendarle ostali zeleni. Nič zato, saj si lahko hitro pripravite sladke snežne kepe iz skute kar doma. Posute s kokosovo moko kot drobne snežinke pričarajo pravo zimsko idilo. Odlično se podajo k omaki iz svežega sadja in omamno dišeči kavici. Če uporabite tropsko sadje, dosežete neverjetni kontrast zime in poletja.
Pripomočki za pripravo snežne kepe:
- žlica
- električni mešalnik
- merilna posodica
- večja posoda
- manjša posoda
- vilice
- cedilo
- gaza
Sestavine za pripravo snežne kepe:
- 180 g skute
- 200 ml sladke smetane za stepanje
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 1 žlica vanilinega sladkorja
- 2 jajci
- kokosova moka (po želji)
Navodila za pripravo snežne kepe:
Snežno kepo iz skute pripravimo tako, da najprej zmešamo v posodi skuto, sladko smetano, vanilin sladkor in žlico sladkorja v prahu. Vse tri sestavine stepamo z električnim mešalnikom tako dolgo, da dobimo gladko maso.
Nato ločimo dva beljaka od rumenjaka in v drugi posodi stepemo beljak v čvrst sneg. Beljakov sneg nato vmešamo v posodo s skutno maso.
Celotno maso prenesemo na drobno cedilo, potlačimo z žlico in pustimo stati čez noč v hladilniku, da se tekočina odcedi. Lahko preizkusite tudi nasvet starih mam in si pomagate z gazo.
Naslednji dan snežno kepo prevrnemo na krožnik ali okrogle skledaste modelčke, iz katerih lahko maso prav tako zvrnemo na krožnik. Snežno kepo potrosimo s kokosovo moko, ki posname drobne snežinke.
Postrežemo skupaj z omako iz svežega tropskega sadja (ananas, banana) in tropskim napitkom, odlično pa se sladica poda tudi ob kavici. Uživajte ob sladkanju!