Indijančkove rezine
Print Friendly, PDF & Email

Indijančkove rezine so lažja in hitrejša izvedba slastnih indijančkov. So prav tako okusne, kot bi jedli indijančke, le da imamo namesto piškota, slasten puhast biskvit. Super so tudi za takrat, ko nam od peke ostanejo beljaki, pa ne vemo kam bi z njimi. Poskusite! Priprava ni težavna! 🙂

indijanckove-rezine-11

Indijančkove rezine – pripomočki:

  • kuhinjska pečica
  • štedilnik
  • srednja in velika kozica
  • kuhalnica
  • silikonska lopatica
  • skleda 2x
  • manjša ognjevarna skledica
  • mikrovalovna pečica
  • žlička
  • papir za peko
  • električni mešalnik
  • kuhinjska vrečka
  • pekač velikosti cca. 25 x 35 cm
  • kuhinjska tehtnica

Indijančkove rezine – sestavine:

Biskvit:

  • 5 jajc
  • 100 g kisle smetane
  • 80 g sladkorja
  • 70 g gladke bele moke

Beljakova pena:

  • cca. 300 g beljakov (1 beljak = cca. 30-40 g, odvisno od velikosti jajca)
  • 300 g sladkorja v prahu
  • ščep sode bikarbone
  • voda za kuhanje na pari

Čokoladni preliv:

  • 100 g temne čokolade
  • žlica olja

Indijančkove rezine – postopek:

Pečico prižgemo in jo nastavimo na 180 °C. Najprej pripravimo biskvit, tako da, v dve skledi ločimo beljake od rumenjakov. Rumenjakom dodamo kislo smetano in polovico sladkorja, torej 40 g, ter z električnim mešalnikom dobro zmiksamo.

indijanckove-rezine

Nato k rumenjakovi masi dodamo še moko in prav tako dobro zmiksamo.

indijanckove-rezine-1

V drugo skledo kjer so beljaki, dodamo ostalo polovico sladkorja in s čistimi metlicami na električnem mešalniku, beljake zmiksamo v čvrst sneg.

indijanckove-rezine-2

Nato v rumenjakovo maso dodamo najprej tretjino zmiksanih beljakov, rahlo premešamo s silikonsko lopatico, ter dodamo še ostale beljake, ki jih prav tako na rahlo primešamo.

indijanckove-rezine-3

indijanckove-rezine-4

Pekač obložimo s papirjem za peko, ter maso za biskvit zlijemo vanj. Enakomerno jo razporedimo, pekač potisnemo v pečico in pečemo 13 minut, pri 180 °C.

indijanckove-rezine-5

Med tem, ko se biskvit peče, lahko pričnemo s pripravo beljakove pene. V večjo kozico napolnimo toliko vode, da prekrije cca. 5 cm višine kozice. Čezenj postavimo srednje veliko kozico, in ko voda v spodnji kozici začne rahlo vreti, v srednjo, torej zgornjo kozico zlijemo beljake, ki jim dodamo sladkor v prahu in sodo, ter pričnemo s stepanjem z električnim mešalnikom.

indijanckove-rezine-6

Stepamo 15 minut, da beljaki dobro narastejo in se pri tem tudi pokuhajo nad paro. Če vam bo v spodnji kozici voda premočno vrela, nekoliko znižajte ogenj.

indijanckove-rezine-8

Med tem se je tudi biskvit že spekel, ki ga le vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se hladi.

indijanckove-rezine-7

Če se je biskvit na sredini napihnil, ga le pustimo da se “vsede” nazaj. Beljakovo peno s pomočjo kuhalnice nadevamo na biskvit, ki je še vedno v pekaču, enakomerno ga razmažemo. V ognjevarni skledici stopimo čokolado, tako da jo v mikovalovni pečici grejemo po 15 sekund na enkrat, z vmesnim mešanjem z žličko. Dokler se čokolada čisto ne stopi. Ko se je čokolada stopila, ji dodamo olje in premešamo.

indijanckove-rezine-9

Naplonimo jo v kuhinjsko vrečko, kateri na drobno odrežemo konico in čokolado prebrizgamo čez beljakovo peno v pekaču.

indijanckove-rezine-10

Če želite lahko narišete vzorčke. Po želji. 🙂 Indijančkove rezine, režemo na poljubno velike kose oz. rezine, ko se čokolada nekoliko strdi.

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 19 Povprečno: 4.7]

Dodaj odgovor