Mandljevi piškoti
Print Friendly, PDF & Email

Piškoti z mandljevimi lističi so svojevrstni med piškoti. V bistvu zaradi svojega zanimivega rustikalnega videza in izredno okusne arome mandljev, ostanejo še dolgo v spominu.

mandljevi-piskoti-8Mandljevi piškoti – pripomočki:

  • posoda za mešanje
  • posoda za mešanje beljakovega snega
  • električni mikser
  • tehtnica
  • žlica
  • kuhalnica
  • peki papir

Mandljevi piškoti – sestavine:

  • 125 g mandljevih lističev
  • 125 g sladkorja (z belim sladkorjem bodo piškoti bolj svetli, z rjavim bolj rjavi)
  • vaniljeva aroma
  • mandljeva aroma
  • 25 g stopljenega masla
  • sneg 2-eh beljakov
  • 20 g moke

Mandljevi piškoti – postopek peke:

V posodo odtehtamo mandljeve lističe in sladkor ter dodamo še vroče stopljeno maslo. Rahlo premešamo.

mandljevi-piskoti-1

mandljevi-piskoti-3

Dodamo nekaj kapljic vaniljeve in mandljeve arome in ponovno premešamo.

mandljevi-piskoti-2Nato rahlo umešamo sneg dveh beljakov.

mandljevi-piskoti-4Posodo zapremo in damo v hladilnik za 7 ur, še bolje čez noč.

mandljevi-piskoti-5Tik pred peko dodamo moko in rahlo premešamo.

mandljevi-piskoti-6Pekač obložimo s peki papirjem in z žlico delamo kupčke. Žlico pomakamo v hladno vodo in kupčke sploščimo v okroglo obliko piškota. Naredimo malo večje piškote. Pečemo v ogreti pečici na 150 stopinj Celzija cca. 13 do 15 minut. Pazimo, da se nam enakomerno obarvajo. Ko so pečeni, piškote s peki papirjem odstranimo iz pekača in pustimo, da se ohladijo in jih šele nato odstranimo iz peki papirja. Pomembno je, da jih odstranimo iz pekača, kajti če jih boste pustili ohlajati na vročem pekaču, se vam bodo še naprej pekli in se zna zgoditi, da bodo prepečeni.

mandljevi-piskoti-7Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor