Beljakovo – čokoladno pecivo
Print Friendly, PDF & Email

Kar nekajkrat se zgodi, da pečemo pecivo, v katerem porabimo samo rumenjake. Kaj narediti z odvečnimi beljaki? Tukaj je odličen recept za beljakovo – čokoladno pecivo, ki bo nasitilo vsakega sladokusca.

Beljakovo-cokoladno-pecivo-7

Beljakovo – čokoladno pecivo – pripomočki:

  • dve plastični posodi
  • manjša posodica
  • žlica
  • ročni mešalec
  • tehtnica
  • pekač dimenzije 20 x 30 cm
  • pečica

Beljakovo – čokoladno pecivo – sestavine:

  • 120 g sladkorja
  • 140 g masla
  • 120 g moke
  • 100 g čokolade v prahu
  • 1 dl mleka
  • 6 beljakov
  • 200 ml sladke smetane
  • kakav za posip

Beljakovo – čokoladno pecivo – postopek:

Pečico prižgemo na 200 °C. Maslo vzemimo ven iz hladilnika vsaj 1 uro prej, da se omehča. Nato ga z mešalcem penasto umešamo skupaj s sladkorjem. V posodici zmešamo čokolado v prahu ter mleko, ki jo nato dodamo maslu in sladkorju.

Beljakovo-cokoladno-pecivo-2

Stepemo beljake in jih dodamo k čokoladni zmesi.

Beljakovo-cokoladno-pecivo-3

Nato počasi vmešamo še moko. V namaščen pekač prelijemo maso ter jo položimo v pečico in pečemo 25 minut. Po pečenju izgleda takole:

Beljakovo-cokoladno-pecivo-4

Biskvit ohladimo, nato stepemo sladko smetano in prekrijemo čez celoten bikvit.

Beljakovo-cokoladno-pecivo-5

Čez posujemo kakav in postrežemo narezano na kocke. Pecivo držimo v hladilniku, saj vsebuje stepeno sladko smetano na vrhu.

V nadaljevanju pa si lahko ogledate nekaj izbranih receptov, v katerih za postopek porabimo samo rumenjake:

Sedaj ni več dileme! Ko ne veste kako porabiti odvečne beljake, si privoščite beljakovo – čokoladno pecivo.

Prijetno sladkanje 🙂

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.3]

Martina

Po poklicu grafična oblikovalka in mamica hčerkice Tjaše. Velika ljubiteljica fotografije in kuhanja katero združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor