Cimetove zvezdice
Print Friendly, PDF & Email

Cimetove zvezdice so sladki piškoti iz mandljev, beljakov in s čarobno aromo cimeta. Praznično mizo popestrijo tako z okusom kot tudi z izgledom. Pripravimo pa jih lahko tudi brez pečice, saj se cimetove zvezdice sušijo in ne pečejo.

cimetove-zvezdice-0

Cimetove zvezdice – pripomočki:

  • posoda
  • električni mešalnik
  • lopatka
  • valjar
  • pekač
  • peki papir
  • modelček za izrezovanje zvezdic
  • čopič
  • žlička

Cimetove zvezdice – sestavine:

  • 5 beljakov
  • ščepec soli
  • 450 g sladkorja v prahu
  • 500 g fino zmletih mandljev
  • 2 čajni žlički cimeta
  • nekaj kapljic limone
  • sladkor v prahu za pomoč pri valjanju

Cimetove zvezdice – postopek:

Najprej beljake stepemo v čvrst sneg, med stepanjem dodamo ščepec soli.

cimetove-zvezdice-3

Nato v sneg primešamo sladkor v prahu. Eno skodelico (10 zvrhanih žlic) nastale mase shranimo za kasneje (za dekoracijo). V sneg s sladkorjem z lopatko vmešamo še mandeljne in cimet. Maso razvaljamo na približno 4 mm in iz nje izrezujemo zvezdice, ki jih polagamo na pekač obložen s peki papirjem. Testo valjamo na peki papirju ali na foliji, ki pa ju vseeno malenkost posujemo s sladkorjem v prahu, da se testo ne prime na podlago.

cimetove-zvezdice-4

Nato z maso, ki smo jo dali na stran, premažemo zvezdice. Če je masa pregosta, ji dodamo nekaj kapljic limone.

cimetove-zvezdice-5

Cimetovih zvezdic nam ni treba peči, lahko jih posušimo na zraku (dan ali dva). Lahko pa jih posušimo v pečici na 150 °C približno 10 do 12 minut. Bel premaz ne sme porjaveti.

cimetove-zvezdice-2

Cimetove zvezdice so pripravljene. V zaprti posodi jih lahko hranimo več tednov.

 

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.2]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor