Beljakovi poljubčki z lešniki
Print Friendly, PDF & Email

Beljakovi poljubčki z lešniki so prhki kot oblački, sestavljeni le iz treh sestavin, še bolj enostavna pa je njihova priprava. Vse sestavine zmešamo, z brizgalko ali pa z žličko naredimo kupčke in spečemo. Kot bi rekel “keks”, so ti lešnikovi piškoti na mizi.

Beljakovi poljubčki z lešniki – pripomočki:

  • mešalnik (električni ali ročni)
  • brizgalna vrečka (ni nujno)
  • pekač

Beljakovi poljubčki z lešniki – sestavine:

  • 4 beljaki
  • 30 dag mletega sladkorja
  • 30 dag mletih lešnikov

Beljakovi poljubčki z lešniki – postopek

Najprej z mešalnikom iz beljakov stepemo sneg, ”na mehko”. Nato med mešanjem dodajamo sladkor ter lešnike. Dobimo mehko maso.

Lešnikovo maso nadevamo v brizgalno vrečko. Na pekač, obložen s papirjem za peko, nabrizgamo kupčke mase v velikosti oreha. Če nimamo brizgalne vrečke, kupčke naredimo s pomočjo majhne žličke. Med peko se piškoti razlezejo, zato med kupčki pustimo malo več prostora. Pekač položimo v vnaprej ogreto ventilacijsko pečico na 150 °C in pri tej temperaturi pečemo od 15 do 20 minut oz. tako dolgo, da se površina piškotov rahlo obarva.

Ko so piškoti pečeni, pekač vzamemo iz pečice in pustimo nekaj minut, da se piškoti malo ohladijo, preden jih poberemo s pekača.

Beljakovi poljubčki z lešniki so zelo dobri piškoti, odlični pa so tudi za popestritev pladnja z drobnim pecivom. Prijetno sladkanje!

Za pisan pladenj drobnega peciva lahko pripravite pecivo po naslednjih receptih:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor