Hrustljavi čips z mandlji
Print Friendly, PDF & Email

Ob besedi čips vsak najprej pomisli na krompirjev čips, tokrat pa vam predstavljam čips v drugačni izvedbi. To so pravzaprav keksi z mandlji.  Narezani so s  salamoreznico in so izredno hrustljavi, prav tako pa tudi okusni. Enostavno se jim ne da upreti.

hrustljavi-cips-z-mandlji

Hrustljavi čips z mandlji – pripomočki:

  • 2 plastični posodici
  • električni mešalnik
  • kuhinjska tehtnica
  • ozek pekač  10×30 cm (primeren za peko kruha)
  • peka papir
  • večji pekač za sušenje
  • slamoreznica

Hrustljavi čips z mandlji – sestavine:

  • 4 beljaki
  • 12 dag sladkorja
  • 14 dag moke
  • 20 dag celih mandljev

Hrustljavi čips z mandlji – postopek:

Beljake in sladkor stepemo.

hrustljavi-cips-z-mandlji

Dodamo moko in mandlje, premešamo.

hrustljavi-cips-z-mandlji

Testo damo v ozek pekač. Pečemo na 180 stopinj Celzija 20 do 30 minut v navadni pečici.

hrustljavi-cips-z-mandlji

Še vroče z slamoreznico narežemo na tanke koščke, približno 3 mm široke. Zložimo jih na večji pekač, ter pečemo še 5 minut na 160 stopinjah Celzija, da se malo posušijo.

hrustljavi-cips-z-mandlji

Spravimo jih v posodo, kjer zdržijo dlje časa, razen če jih prej ne pojemo. 🙂

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 26 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor