Hrustljavi čips z mandlji
Ob besedi čips vsak najprej pomisli na krompirjev čips, tokrat pa vam predstavljam čips v drugačni izvedbi. To so pravzaprav keksi z mandlji. Narezani so s salamoreznico in so izredno hrustljavi, prav tako pa tudi okusni. Enostavno se jim ne da upreti.
Hrustljavi čips z mandlji – pripomočki:
- 2 plastični posodici
- električni mešalnik
- kuhinjska tehtnica
- ozek pekač 10×30 cm (primeren za peko kruha)
- peka papir
- večji pekač za sušenje
- slamoreznica
Hrustljavi čips z mandlji – sestavine:
- 4 beljaki
- 12 dag sladkorja
- 14 dag moke
- 20 dag celih mandljev
Hrustljavi čips z mandlji – postopek:
Beljake in sladkor stepemo.
Dodamo moko in mandlje, premešamo.
Testo damo v ozek pekač. Pečemo na 180 stopinj Celzija 20 do 30 minut v navadni pečici.
Še vroče z slamoreznico narežemo na tanke koščke, približno 3 mm široke. Zložimo jih na večji pekač, ter pečemo še 5 minut na 160 stopinjah Celzija, da se malo posušijo.
Spravimo jih v posodo, kjer zdržijo dlje časa, razen če jih prej ne pojemo. 🙂
Dober tek!
Ocena:
Skupaj: 31 Povprečno: 4.4]