Bela nebesa
Bela nebesa je pecivo sestavljeno iz svetlega biskvitnega testa, svetle kreme in smetane. Je odlična sladica, ko imamo za porabiti beljake, ki pri peki sladic pogosto ostajajo.
Pripomočki za pripravo belih nebes:
- posoda
- manjša posoda
- mikser oz.stepalnik
- žlica
- posoda za kuhanje
Sestavine za pripravo belih nebes:
Biskvit:
- 3 beljaki
- 3 žlice sladkorja
- 3 žlice moke
- 1/4 pecilnega praška
- 250 ml mleka za preliti čez biskvit
Krema:
- 3 dl mleka
- 2 vaniljev sladkorja
- 7 žlic sladkorja
- 4 žlice moke
- sok ene limone
- strok vanilje
- smetana za stepanje (za okrasitev)
Priprava Belih nebes:
V posodo damo beljake in sladkor. Stepemo v trd sneg.
Snegu dodamo moko in pecilni prašek ter narahlo premešamo.
Prelijemo v pomaščen pekač in pečemo na 180°C cca 15 minut.
Še vroč biskvit prelijemo z vročim mlekom. Ohladimo.
V posodo za kuhanje damo mleko in strok vanilje, prerezan na polovico po dolžini. Zavremo.
V manjši posodi zmešamo moko, sladkor, vaniljev sladkor in malo mleka.
Ko mleko zavre, z metlico vmešamo mešanico iz manjše posode.
Kuhamo toliko časa, da se zgosti. Ohladimo.
V ohlajeno vmešamo limonin sok. Maso prelijemo čez ohlajen biskvit.
Stepemo smetano in z njo okrasimo pecivo.
Dober tek.