Pivska mesno zelenjavna obara
Print Friendly, PDF & Email

Pivska mesno zelenjavna obara je zelo okusna, nasitna, ni pa primerna za otroke, saj je vsa zelenjava kuhana v pivu. Zaradi veliko zelenjave in dodanega mesa, se večji del vonja in okusa po pivu izgubi.

Obara je juhi podobna slovenska narodna jed, ki jo imenujemo tudi ajmoht, ker jo zgostimo z moko. Pri pripravi obare lahko uporabimo vse vrste mesa in drobovine v kombinaciji z zelenjavo, ki jo imamo na zalogi, vse je odvisno od naše kulinarične iznajdljivosti.

Pivska mesno zelenjavna obara

Pripomočki za pripravo pivske mesno zelenjavne obare

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pivsko mesno zelenjavno obaro

Za šest oseb:

Priprava pivske mesno zelenjavne obare

Vso zelenjavo, ki smo jo nabrali na vrtu, ali kupili v trgovini dobro operemo in jo pustimo na cedilu, da voda odteče in se zelenjava delno posuši, tako jo bomo lažje pripravili za lupljenje in rezanje. Ne pozabimo na zelenjavo, ki jo imamo shranjeno v zamrzovalniku, tudi to lahko uporabimo.

Pivsko mesna zelenjavna obara

V skledo damo moko in v njej povaljamo meso, ki smo ga narezali na koščke velike 2 do 3 cm.Pivsko mesna zelenjavna obara

Zelenjavo po potrebi olupimo in narežemo na koščke velike 1 do 2 cm.

Pivsko mesna zelenjavna obara

V loncu segrejemo olje, na njem prepražimo na drobno narezano čebulo in česen toliko, da postekleni in dodamo v moki povaljano meso, med mešanjem pražimo na zmernem ognju 10 do 15 minut,

Pivsko mesna zelenjavna obara

Nato dodamo pivo, sol, zelenjavo in začimbe. Lonec pokrijemo in kuhamo na zmernem ognju še 30 minut.

Pivsko mesna zelenjavna obara

Obaro najprej poizkusimo, če sta meso in zelenjava dovolj kuhana, po potrebi še dosolimo in ponudimo  v skodelici.

Pivsko mesna zelenjavna obara

Veliko različne zelenjave in meso nam dajejo vitamine in energijo, ki jih vsakodnevno potrebujemo. Lučka Glaser

Zelenjavo lahko pripravimo tudi na drugačne načine.

Z različnim mesom:

Z različnimi gobami ali samo z zelenjavo:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor