Jagenjček v obari
Print Friendly, PDF & Email

Jagenjček v obari, je okusno kosilo iz mesa mladih jagenjčkov – jagnjetine, ki je najbolj okusno pri starosti  4 – 6 mesecev, meso je nežno, sočno svetlo rdeče barve in prijetnega okusa. Meso jagenjčkov je pusto, saj vsebuje zelo malo maščob, zato pa vsebuje veliko vitaminov B, B12, A in C ter natrija, kalija, železa in kalcija. Meso jagenjčkov je pri nas zadnje čase kar malo pozabljeno v vsakodnevni prehrani.  Zato le poskusite to okusno obaro.

Jagenjček v obari

Pripomočki za pripravo jagenjčka v obari

  • deska za rezanje
  • lonec
  • nož
  • skleda
  • merica za vodo
  • kozarček
  • krožnik
  • štedilnik

Sestavine za jagenjčka v obari

Za 2 osebi:

  • 300 g  jagnjetine
  • 1/2 čebule
  • 3 vejice peteršilja
  • 1 rdeč korenček
  • 1 rumen korenček
  • 2 žlici olja
  • 2 srednje debela krompirja
  • 1 vejica rožmarina
  • 1 lovorjev list
  • 100 ml belega vina
  • 750 ml vode
  • sol po okusu

Postopek priprave jagenjčka v obari:

Jagnjetino razrežemo na manjše koščke, na drobno narežemo čebulo. Vlonec damo olje in čebulo in jo na zmernem ognju prepražimo, da zarumeni, nato dodamo jagnjetino in vse skupaj pražimo na zmernem ognju približno 15-20 minut.

Medtem olupimo krompir in korenje in ju narežemo na drobno, nato pa pripravimo vodo in vino.

Ko je meso prepraženo, dodamo krompir, korenček, vodo, vino, rožmarin in lovor, na koncu dodamo še na drobno narezan peteršilj, vse skupaj kuhamo na zmernem ognju še 30 –  40 minut.

Da je obrok bolj nasiten in okus še bogatejši, zakuhamo v obari še vodne žličnike po receptu, ki ga najdete na povezavi.

Zamenjajte svinjino z jagnjetino in uživajte ob zdravi prehrani,
Lučka Glaser.

Ocena:
Skupaj: 14 Povprečno: 4.5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor