Slastna trojka v enolončnici
Enolončnice so okusen in zdrav obrok z veliko zelenjave in zelo malo maščob. Slastna trojka je enolončnica, ki vsebuje enako količino kolerabe, stročjega fižola in krompirja. Juhica, ki nastane pri kuhanju zelenjave je zelo okusna, sladko slana in ima veliko mineralov. Slastna trojka je hitro kuhana enolončnica in je lahko postrežena že v 30 minutah. Jed na žlico nam prinese veliko energije za delo, šport in ostale aktivnosti. Zraven pa lahko ponudite: akacijevo omleto, ajdov kruh z orehi, burek ali polnozrnat kruh z ovsenimi kosmiči.
Slastna trojka – pripomočki:
- lonec
- kozica
- kuhalnica
- nož
- deska za rezanje
- žlica
- ura
- štedilnik
Slastna trojka – sestavine
Za 4 osebe:
- 250 g krompirja
- 250 g kolerabe
- 250 g stročjega fižola
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- žlica masti z ocvirki ( navodilo za pripravo: mast z ocvirki )
- voda po potrebi
Slastna trojka – priprava:
Krompir ter kolerabo olupimo umijemo in narežemo na koščke poljubne velikosti. Dodamo stročji fižol, jaz sem ga imela v skrinji, že očiščenega in narezanega na primerne koščke.
Narežite fižol na poljubno dolžino in položite v lonec h krompirju in kolerabi, pristavimo na vročo kuhalno ploščo, da zavre. Potem pa kuhajte na nižji vročini da počasi vre 15 minut.
Med tem časom, ko se fižol kuha, olupimo čebulo in česen. Čebulo na drobno narežemo in pričnemo pražiti na žlici stopljene masti z ocvirki. Ko vidimo, da je čebula že prepražena, ji dodamo česen.
Ko česen zadiši je dovolj prepražen in vse skupaj dodamo enolončnici. Dolijte toliko vode, da je gostota enolončnice srednja in posolite.
Vse skupaj naj vre še 10 minut in enolončnica je pripravljena, da jo postrežete.
Dober tek vam želi Lučka.