Gosta zelenjavna enolončnica s svinjskim mesom
Print Friendly, PDF & Email

Gosta zelenjavna enolončnica s svinjskim mesom je dobrodošla ob vsakem vremenu in ob vsakem letnem času. Zelenjavo, ki sem jo v sezoni pridelave shranila v zamrzovalniku, ali v kleti zakopano v zemljo, sem v tem receptu koristno uporabila in pripravila kosilo, ki poteši še tako lačnega človeka. Veliko ljudi prisega, da ni kosila brez mesa, zato sem mešanici vrtne zelenjave dodala tudi meso. Takšen zelenjavni obrok je poln vitaminov, mineralov, meso pa da moč in energijo.

Gosta zelenjavna enolončnica s svinjskim mesom

Pripomočki za gosto zelenjavno enolončnico

  • deska za rezanje
  • nož
  • krožnik
  • tehtnica
  • kuhalnica
  • lonec s pokrovko
  • štedilnik

Sestavine za gosto zelenjavno enolončnico

Za 4 osebe:

  • 2 žlici olja
  • 1 čebula
  • 500 g svinjine (vratovina)
  • 170 g korenja (rdečega)
  • 250 g krompirja
  • 3 stroki česna
  • 350 g stročjega fižola
  • 150 g pora
  • 350 g bučk cuketa
  • 500 ml vode
  • sol po okusu

Postopek priprave goste zelenjavne enolončnice

Olupimo krompir, korenček, čebulo in česen, narežemo čebulo, v lonec damo olje, prepražimo čebulo, da postekleni, meso narežemo na manjše kose.

Gosta zelenjavna enolončnica s svinjskim mesom

Ko je čebula posteklenela, ji dodamo na kose narezano meso. Medtem, ko se meso praži, na drobno narežemo zelenjavo, ki smo jo olupili.

Gosta zelenjavna enolončnica s svinjskim mesom

Prepraženemu mesu najprej dodamo narezano zelenjavo, ki je kompaktna in rabi več časa, da se zmehča. Dodamo tudi vodo. Pripravimo  stročji fižol in por, bučke. Uporabimo lahko svežo ali zamrznjeneno zelenjavo. Če uporabljamo svežo zelenjavo, bučke operemo, po potrebi olupimo in naribamo. Por narežemo na kolobarje, stročji fižol pa očistimo in narežemo na primerno dolge kose.

Gosta zelenjavna enolončnica s svinjskim mesom

Ko je zelenjava z mesom delno zmehčana, dodamo stročji fižol, por in bučke in vse skupaj pražimo tako dolgo, da je vsa zelenjava mehka.

Gosta zelenjavna enolončnica s svinjskim mesom

Serviramo na krožniku ali v skodelici, kar nam je ljubše, v vsakem primeru se boste najedli do sitega.

Gosta zelenjavna enolončnica s svinjskim mesom

Dober tek vam želim Lučka Glaser.

Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor