Najboljša Lojzijeva enolončnica
Print Friendly, PDF & Email

Enolončnice so nasitne, hranljive in lahko tudi malo počakajo na družinske člane, da se vrnejo domov. Pripravljamo jo lahko z različnim mesom ali pa brez mesa. Dober okus dobijo, ker se okusi mesa, zelenjave in začimb prepletajo in združijo v kremast okus. Danes objavljam recept enolončnice z govejim mesom, krompirjem, rumeno kolerabo in stročjim fižolom. Vredno je poskusiti to jed.

Najboljša Lojzijeva enolončnica

Pripomočki za pripravo Lojzijeve enolončnice:

  • deska za rezanje
  • nož
  • skleda za zelenjavo
  • lonec
  • kuhalnica
  • ponev
  • žlica

Sestavine za pripravo Lojzijeve enolončnice

Za 4 obroke:

  • 500 g govejega bočnika
  • 1 čebula
  • 500 g krompirja
  • 300 g kolerabe
  • 300 g stročjega fižola
  • 1 žlica olja
  • 3 lovorove liste
  • majaron po želji
  • timijan po želji
  • sol

Priprava Lojzijeve enolončnice:

Na olju prepražimo sesekljano čebulo, da se zmehča. Meso zrežemo na enakomerne kose, ga dodamo in dušimo do mehkega na zmerni temperaturi.

Najboljša Lojzijeva enolončnica

Večkrat premešamo.

Najboljša Lojzijeva enolončnica

Medtem olupimo in narežemo krompir, kolerabo in fižol. Zmehčanemu mesu dodamo zelenjavo in še malo dušimo.

Najboljša Lojzijeva enolončnica

V drugi posodi pripravimo prežganje. Moko v posodi rjavo prepražimo in počasi prilivamo vodo, da se prežganje razpusti. Prežganje zlijemo k mesu in zelenjavi vendar mora biti prekrito s tekočino.

Najboljša Lojzijeva enolončnica

Dodamo lovor, majaron, timijan in sol.

Najboljša Lojzijeva enolončnica

Pokrito kuhamo še 20 minut in na krožniku, pred serviranjem potresemo s sesekljanim peteršiljem.

Najboljša Lojzijeva enolončnica

Dober tek vam želi Lučka.

Ocena:
Skupaj: 30 Povprečno: 4.8]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor