Vrtna zelenjava s popečenim mesom
Print Friendly, PDF & Email

Vrtna zelenjava s popečenim mesom je obrok, ki si ga lahko pripravimo v vseh letnih časih, ko je na vrtu polno zelenjave. Pozimi, ko pa zelenjave  ni na vrtu, pobrskamo po zamrzovalni omari, zasipnici in shrambi, ter najdemo zelenjavo, ki smo jo shranili v času, ko nam je vrt ponujal vse dobrote za trud, ko smo sejali in presajali. Največji dosežek pa je, da si svoje doma pridelane pridelke naučimo pravilno  shranjevati, da nam tudi v zimskem času ostanejo  sveži kot, da so pobrani iz vrta. Zato vam spodaj ponujam povezave z nasveti o kakovostnem shranjevanju pridelkov.

vrtna-zelenjava-s-popecenim-mesom

Pripomočki za pripravo vrtne zelenjave z mesom

  • deska za rezanje
  • nož
  • košara za nabiranje zelenjave
  • krožnik
  • ponev
  • lonec
  • penovka
  • štedilnik

Sestavine za pripravo vrtne zelenjave z mesom

Za 2 osebi:

  • 350 g svinskega mesa
  • 250 g buče
  • 250 g paradižnika
  • 150 g korenja – naj bo mešano; rumeno in rdeče
  • 250 g krompirja
  • 150 g stročjega graha
  • 15 g pora
  •  1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 žlica olja
  • 1 l vode
  • sol po okusu

Postopek za pripravo vrtne zelenjave z mesom

Svinsko meso narežemo na manjše kocke, zelenjavo, ki smo jo nabrali očistimo in dobro operemo.

vrtna-zelenjava-s-popecenim-mesom

Čebulo in česen olupimo, narežemo na drobno in prepražimo na olju.

vrtna-zelenjava-s-popecenim-mesom

Dodamo svinsko meso, ki ga pražimo v pokriti ponvi toliko časa, da je pečeno.

vrtna-zelenjava-s-popecenim-mesom

Zelenjavo smo narezali na drobno, kot je vidno na spodnji fotografiji in jo dali v lonec, jo zalili z vodo in kuhamo v pokriti posodi na zmernem ognju, dokler ni kuhana. Približno 15 – 20 minut.

vrtna-zelenjava-s-popecenim-mesom

Na sredino krožnika naložimo meso, okrog njega pa zelenjavo, ki jo s penovko poberemo iz lonca.

vrtna-zelenjava-s-popecenim-mesom

Nekaj nasvetov za shranjevanje zelenjave za ozimnico vam ponujam na spodnjih povezavah:

Pa dober tek vam želim, Lučka Glaser.

Ocena:
Skupaj: 16 Povprečno: 4.6]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor