Piškoti s čokolado in orehi – piškoti iz testomata
Piškoti s čokolado in orehi so piškoti iz testomata in so aromatični ter krhki. To so okusni piškoti za ljubitelje čokolade in orehov, pripravljeni so hitro in z malo domiselnosti si izberemo nam všečne oblike piškotov, tako bomo uživali v doma pripravljenih piškotih, ki med peko ogrejejo in odišavijo celotno stanovanje.
Doma pečene srčke (piškote) s čokolado in orehi bomo s lahko s ponosom postavili na mizo in jih ponudili najdražjim, lahko pa jih tudi spečemo več in pripravimo za pozorno darilo.
Pripomočki za pripravo piškotov s čokolado in orehi:
- mešalnik za testo, lahko pa jih zmešamo ročno
- pečica
- pekač od pečice
Sestavine za pripravo piškotov s čokolado in orehi
Za 600 g piškotov s čokolado in orehi:
- 250 g pšenične moke tip 500
- 170 g masla sobne temperature
- 90 g mletih orehov
- 50 g čokolade v prahu
- 60 g mletega sladkorja
- 2 rumenjaka
- 1 pecilni prašek
- 1 vanilin sladkor
Priprava piškotov s čokolado in orehi
Pripravimo maslo, da je ogreto na sobno temperaturo, tako postane maslo mehko, da se lažje umeša v testo. Sedaj odtehtamo vse sestavine, ki jih potrebujemo, da bo priprava testa hitreje potekala in, da ne pozabimo dodati kakšne sestavine.
Najprej v posodo damo moko, maslo, mleti sladkor, mlete orehe, čokolado v prahu, rumenjaka, vanilin sladkor in pecilni prašek. Vse sestavine dobro pregnetemo, da je testo res dobro premešano, brez grudic, posodo s testom za 30 minut postavimo na hladno, da se bodo piškoti pri izdelavi lepše oblikovali.
Napolnimo testomat, izberemo model, ki si ga želimo in pričnemo izdelovati piškote na kuhinjsko površino ali pa kar na pekač.
Če nimamo testomata, lahko ročno oblikujemo piškote, lahko naredimo rogljičke, kroglice … ali pa testo razvaljamo na kuhinjski površini, ki smo jo potresli z moko in izrežemo piškote z modelčki, kozarčki …
Na pekač naložene piškote s čokolado in orehi damo v ogreto navadno pečico na 180 °C in pečemo od 13 do 15 minut, ko se robovi piškotov rahlo obarvajo, so piškoti pečeni, piškote ohladimo na sobni temperaturi.
Ohlajene shranimo v dobro zaprto posodo, kjer so enako dobri še 3 tedne, da si jih lahko privoščite, kadar si zaželite.
Sladki prigrizki s kakovostnimi sestavinami vas napolnijo z veseljem in energijo. Lučka Glaser
Pripravila sem vam povezave za sladke prigrizke:
- Janeževi upognjenci.
- Krhki piškoti iz testomata.
- Salovčki.
- Salovčki – žepki z marmelado.
- Čokoladni salovi žepki z marmelado.
- Kokosove kroglice z mandlji.
- Španski vetrci.
- Domače breskvice.
- Piškoti -marmeladne tortice.
- Domača bajadera.
- Biskvitno pecivo z mareličnim prelivom.
- Skutni žepki z marmelado.
- Medenjaki s sladkornim premazom.
- Medenjaki s sladkornim ledom.
- Čokoladni medenjaki s snegom.
- Krhki flancati.
- Ocvrte miške, frittole ali uštipci.
- Kvašene miške brez jajc.
- Rogljički iz večnamenskega sladkega testa z drožmi.
- Mafini z rabarbaro.
- Piškoti za diabetike.