Kokosove kroglice z mandlji
Print Friendly, PDF & Email

Kokosove kroglice z mandlji so okusen sladek prigrizek. V njih seveda prevladuje okus kokosa, ki pa ga nadgradijo mandlji. Otroci (pa tudi odrasli) obožujejo kokosove kroglice z mandlji, zato nam tudi radi pomagajo pri pripravi, ki je zelo hitra in preprosta. Kokosove kroglice z mandlji nam polepšajo praznike ali običajen dan, lahko pa jih pripravimo tudi za darilo ali pogostitev svojim najdražjim.

Mandlji, ki se skrivajo v kokosovih kroglicah, vsebujejo beljakovine, vlaknine, nenasičene maščobe, vitamine: A, E in B6 ter minerale: kalcij, železo, magnezij, mangan.

Pripomočki za pripravo kokosovih kroglic z mandlji:

  • kozica
  • kuhalnica
  • lonec s pokrovko
  • tehtnica
  • merica za tekočino
  • štedilnik
  • krožnik
  • pladenj
  • po želji papirčki za mafline

Sestavine za pripravo kokosovih kroglic z mandlji:

Za 85 kroglic po 15 g mase:

  • 250 g masla
  • 200 ml vode
  • 400 g mleka v prahu
  • 450 g sladkorja v prahu
  • 240 g kokosove moke

Posip:

100 g kokosove moke

Nadev:

200 g celih mandeljnov

Priprava kokosovih kroglic z mandlji

Najprej pripravimo sestavine in pripomočke, da jih kasneje ne bomo iskali po kuhinji in izgubljali časa.

V kozico zlijemo odmerjeno vodo, ji dodamo maslo, sladkor in vse skupaj postavimo na štedilnik, da sestavine zavrejo.

Ko sestavine zavrejo, dodamo mleko v prahu in dobro premešamo, da masa postane gladka in brez grudic.

Nato dodamo še odtehtano kokosovo moko in ponovno dobro premešamo v enotno maso ter pustimo, da se masa malo ohladi, medtem pa pripravimo mandeljne.

Mandlji imajo rjavo kožico, a za lepši izgled kokosovih kroglic, jim kožico odstranimo tako, da damo mandlje v lonec, jih zalijemo z vodo, pokrijemo s pokrovko in postavimo na štedilnik, počakamo, da zavrejo, potem jih kuhamo 2 minuti, nato vodo odcedimo in s prsti potegnemo kožico iz mandlja. Ko smo očistili vse mandlje, se je masa za raffello že toliko ohladila, da lahko pričnemo oblikovati kroglice.

Najprej vzamemo maso in jo odtehtamo, če želimo oblikovati enako velike kroglice, ni pa obvezno, maso lahko zajemamo ”po občutku”.
V dlaneh naredimo kroglice, potem pa s prstom vanjo naredimo vdolbino, v katero položimo mandelj in ga zakrijemo z maso.

Z rokami ponovno oblikujemo enakomerne kroglice, da se mandlja ne vidi. Tako oblikovane kroglice povaljamo v kokosovi moki, ki smo si jo natresli v posodo ali globok krožnik, da postanejo okrašeni s kokosovo moko.

Kokosove kroglice z mandlji lahko ponudimo samostojno ob kavi, čaju, lahko pa tudi skupaj z drugimi domačimi piškoti. Raffaello kroglice z mandlji za lepši izgled lahko naložimo v papirnate papirčke za pralineje.

Kokosove kroglice z mandlji so zelo okusne, zato vam priporočam, da si jih pripravite. Lučka Glaser

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.7]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor