Najboljše testo za pico
Odkar sem poskusila testo za pico po tem receptu, sem mu ostala zvesta in ga bom še naprej pripravljala samo na ta način. Zakaj? Ker je priprava testa na ta način zelo preprosta, hitra, testo je mehko, rahlo, prožno in hrustljavo. Kaj več bi si človek še lahko želel? Skratka, to je nedvomno najboljše testo za pico. Mimogrede: lahko ga tudi zamrznete in naslednjič preprosto odmrznete in nadaljujete s pripravo pice po želji.
Pripomočki za najboljše testo za pico:
- posoda
- kuhalnica
- pult za gnetenje
- silikonski podstavek za gnetenje
Sestavine za najboljše testo za pico:
- 400 g pšenične (ali kakšne druge) moke
- 25 g svežega kvasa ali 1/2 vrečke suhega kvasa
- 1 in pol čajna žlička soli
- okrog 350 ml vode
- 2-3 žlice oljčnega olja
Postopek za pripravo testa za pico:
V posodo dajte najprej malo moke in v sredini naredite luknjo. Vanjo nadrobite svež oziroma potrosite suh kvas.
Dodajte malo tople vode in s kuhalnico premešajte.
Nato dodajte še oljčno olje.
Zdaj postopoma dodajajte moko in po malem tudi vodo. Ko boste dali že polovico moke, dodajte še sol. Potem nadaljujte in porabite preostanek moke ter vode.
Ko so dodane vse sestavine, testo gnetite, dokler ne bo enotno in mehko.
Na tej točki lahko polovico testa zamrznete za drugič. Del testa, ki ga boste zamrznili, zavijte v folijo za živila in ga zamrznite. Ko ga boste naslednjič želeli uporabiti, mu snemite folijo, dajte ga v pomokano posodo in pustite, da vzhaja.
Del testa, ki ga ne boste zamrznili, ali pa kar celo, dajte v pomokano posodo in pokrijte s kuhinjsko krpo. Postavite v topel prostor, najbolje v pečico, v kateri je 50 stopinj Celzija. Pustite 30 do 60 minut, da vzhaja.
Testo razvaljajte na pomokani površini, a naj ne bo debelo. Naprej nadaljujte z nadevom po želji (paradižnikova omaka itd.). Ob strani naredite robove.
Pico s poljubno pripravljenim nadevom dajte v pečico, segreto na 275 stopinj Celzija. Temperatura v pečici mora biti čim višja. Pica naj se peče kratek čas, dokler testo ne dobi lepe rumeno-zlate barve in hrustljave skorjice. Pazite, da ne bo zagorelo, kar se lahko zaradi zelo visoke temperature hitro zgodi.
Mmm, že diši po pici. Dober tek!